Færdiguddannet


Jeg er færdig! Finito! Færdiguddannet! Og hvor det bare føles godt, altså.
Hytten er fyldt med blomster, mine skuldre er  meget lettere, og jeg har været godt gammeldages gennemglad, siden Mette og jeg kom ud af eksamenslokalet og blev mødt af store kram og smil i torsdags.
I løbet af min studietid på Journalisthøjskolen har jeg flere gange overvejet, om det var bedst, jeg bare droppede ud. Om jeg overhovedet havde brug for den titlen, når jeg nu havde så godt gang i min forretning. Om jeg ville kunne balancere det hele uden at knække nakken. Eller om jeg ikke bare skulle tage orlov.
Jeg har hele tiden vidst, at skulle jeg vælge mellem uddannelse og arbejde, så ville studiet ryge først. De muligheder, jeg har fået de sidste år har føles så meget once in a lifetime-agtige, at jeg aldrig ville kunne tilgive mig selv at takke nej til så store drømme, bare fordi jeg ikke ville droppe ud. Men hver gang har jeg lovet mig selv, at jeg bare lige gav det ét skud mere for at se, om det hele ikke ville gå op i sidste ende. Og det har det gjort hver gang. På magisk vis.
I dag er jeg (overraskende nok) virkelig glad for, at jeg besluttede mig for at bide tænderne sammen og få det overstået. For jeg tror ærligt talt ikke, at jeg ville have været vendt retur, hvis jeg først havde taget en pause, selvom jeg egentlig godt har kunne lidt at være studerende. Især på grund af de mennesker, jeg har mødt, men også fordi, det har givet mig en rigtig fin faglig værktøjskasse, som jeg er sikker på, jeg kommer til at hive frem igen og igen.

Mange af jer har spurgt mig, hvad der skal ske for mig nu, og det kommer jeg til at fortælle lidt mere om i mit podcast i morgen. Jeg glæder mig helt vildt til at se, hvad den næste tid bringer, og så glæder jeg mig til at tage jer med på rejsen. Det ser ud til at blive en ret vild tur, vi skal ud på, så hold på hat og briller 😉


Jeg håber, I har en hyggelig weekend ♥ Nu vil jeg hoppe ind i sengen til Simon. Han har arbejdet på tegnestuen hele natten, og kom først ind af døren, da jeg stod op lidt i 6, så han er forståeligt en smule træt. Men mon ikke jeg kan lokke ham til at se et par afsnit af Dark, som Mia har beordret os at tage hul på.
Kæmpe klem,
Emma


 

36 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Stort tillykke med uddannelsen, hvor er det godt gået.
  Jeg glæder mig til at følge med i hvad der nu skal ske.

  1. Tak søde Nicoline! Det er Simon, der har valgt den smukke buket, og det har han da egentlig klaret meget godt 😉

 2. Ih altså, hjertelig tillykke med at du er blevet færdig – kan kun forestille mig hvor rart det må føles! 😀 Jeg er ved at færdiggøre 3. semester på min bachelor og selvom jeg endnu ikke kan se lyset for enden af tunnellen, så glæder jeg mig alligevel til den dag kommer 😉

 3. Endnu engang KÆMPE stort tillykke med at du nu er færdiguddannet søde Emma 🙂 Det er en fantastisk følelse! Nyd det <3

 4. Kæmpe tillykke. Jeg er virkelig imponeret over, hvordan du har fået puslespillet med et studie og så stort et job ved siden af til at gå op. Du må kunne noget særligt. Jeg glæder mig til at følge dit eventyr fremover 🙂
  KH

  1. Tak, søde Marie 🙂 Mest af alt har det bare handlet om motivation og masser af struktur – dét glæder jeg mig til at give lidt slip på nu 🙂

 5. Stort tillykke , hvor er det dejligt for dig:-)
  Bliver spændende og høre hvad du så skal.
  Nyd din weekend og tiden som følger:-)

 6. Stort tillykke, Emma! ?
  Mega sejt, at du både har jongleret med uddannelse og dine egne arbejdsprojekter. Du er evig inspirerende ?

 7. Stort tillykke! Det er så vildt, at du har gennemført uddannelsen, med alt det du har gang i ved siden af. Men på den anden side, så virker det virkelig også som om, at du har været utrolig god til at planlægge og prioritere dig gennem det hele. Så sejt! 😀

  1. Tusind tak, Helene 🙂 Ja, jeg har været nødt til at være reeet godt til at strukturere min hverdag 😉

 8. Kære Emma
  Kæmpe stort tillykke med færdiggørelsen af din uddannelse, og lyder til, du har gang i så mange spændende projekter, glæder mig til at høre mere om det hele søndags podcasten (som jeg btw. er vildt glad for, er vendt tilbage – er ret begejstret for din podcast hæhæ ;))
  Jeg har heller ikke selv taget den fuldstændige “lige” vej til der hvor jeg karrieremæssigt er den dag i dag (har selv en BA i Engelsk, jeg færdiggjorde i 2015, begyndte senere på den samme kandidatgrad af to omgange for så at droppe ud begge gange, da jeg til sidst indså, at alt det jeg havde gang i ved siden af universitetet, var meget mere meningsfuldt for mig – professionelt og personlig – og det har så ført mig til, hvor jeg er i dag, hvilket jeg er dybt taknemmelig for, da det er alt det ved siden af studiet, der har gjort min professionelle profil unik. Dog vil jeg sige, at det også nogle gange har været lidt “hårdt” at stå “udenfor” normen).
  Lang smørre men det jeg vil frem til er, eller det jeg er kommet frem til gennem de sidste par år er, at uddannelse, for mig, er så meget andet end bøger, forelæsninger og eksamener, som de fleste af os jo netop forbinder med uddannelse. Desværre er det bare ikke sådan uddannelse altid opfattes i samfundet eller af politikerne (altså at det er meget andet end uni, bøger og eksamener – in a nutshell). Hmm, gavide hvad vi kan gøre, for at ændre på det?
  Hvad er egentlig dine oplevelser hermed, altså har du tænkt på alt det du har lavet ved siden af studiet som “uddannelse”? Det jeg selv er kommet frem til er, at uddannelse for mig er noget, der foregår gennem hele livet, men at det omvendt også er meget mere end at sidde på den klassiske skolebænk. Den “konklusion” har været en stor hjælp for mig til at acceptere og værdsætte, at jeg netop ikke har gået den samme vej som mange andre, men at det så også er det, der er min helt klare fordel den dag i dag. Giver det mening det hele, haha?
  Lidt ironisk så savner jeg faktisk virkelig roen og freden til at fordybe mig 100% i bøger efter små 3 år væk fra universitetet (hvor jeg har kørt på med det arbejde, jeg har været dybt passioneret omkring), så jeg har længe vidst, at jeg gerne vil studere videre en eller anden dag (the old fashioned way) og bygge ovenpå alt det jeg har lært gennem hands-on arbejde, og ved også med mig selv, at afveksling er sundt for mig – altså en blanding af praksis og bøger. Tænker du også, at den lyst kan komme til dig på et tidspunkt engang i fremtiden?
  Håber du bærer over med den lange kommentar (synes bare uddannelsesbegrebet er ret interessant –
  måske en idé til en podcast) og endnu en gang stort tillykke med, at du er færdig – husker selv følelsen fra da jeg lagde uni på hylden efter min BA og det var virkelig en kæmpe lettelse.
  Ser frem til podcast i morgen 🙂
  Kh, Anne

  1. Hej Anne 🙂
   Det er så dejligt at høre! Tak!
   Du har fuldstændig ret. Jeg vil vove at påstå, at jeg har lært mere af alt det, jeg har foretaget mig ved siden af studiet. Men samtidig er jeg også glad for alt det, min uddannelse har lært mig, for den praktiske og mere teoretiske viden supplerer hinanden virkelig godt. Heldigvis har der også været masser af praktisk læring på mit studie, da vi har haft to praktikperioder, og jeg tror faktisk, det er den eneste grund til, at jeg har kunne “klare det”.
   Det kunne helt sikkert være interessant at tage fat i uddannelsesbegrebet i et podcast. Tror lige, jeg må lægge hovedet i blød 🙂
   Glæder mig til dine kommentarer til podcastepisoderne!
   KH

   1. Yes, bacheloren er afleveret! Vi afventer svar på onsdag, og så mangler jeg lige 6. semester, før jeg officielt er færdig… Men det semester snupper jeg i Sydney (med afrejse også på onsdag!), så det bliver lidt mere “for sjov” end det sidste halve år 😉 Kram

 9. Stort tillykke med eksamensbeviset???? det er meget inspirerende at følge med i, hvad din passion og motivation gør dig i stand til? og jeg er sikker på, at den værktøjskasse du har fået med fra studiet vil være nyttig – glæder mig til at se, hvad du har til os fremover også?

 10. STORT tillykke med uddannelsesafslutningen og titlen! Og held og lykke med alt, du kaster dig ud i af projekter 🙂

Skriv en kommentar