Fyldt kyllingebryst & perlebygsalat med bagte vindruer

Dette herlige måltid består af kyllingebrystfilet fyldt med soltørrede tomater og svampe samt en mættende perlebygsalat med bagte vindruer og verdens bedste dressing (hvis I spørger mig).

Måltidet er simpelt nok til, at det kan bikses sammen på en hverdag, men samtidig festligt nok til, at det sagtens kan serveres for gæster.

Fyldt kyllingebryst & perlebygsalat med bagte vindruer

Hovedret til 4 personer
forberedelse 35 min / tilberedning 25 min / i alt 1 t

Ingredienser

Fyldt kyllingebryst

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 8 skiver serranoskinke
  • 125 g champignoner
  • 50 g soltørrede tomater i olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 100 g flødeost naturel
  • salt og friskkværnet peber
  • tandstikkere af træ

Perlebygsalat

  • 1 bakke vindruer
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 2 dl perlebyg
  • 1 bundt palmekål
  • 50 g valnøddekerner

Dressing

  • 3 spsk. god mayonnaise
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. grovkornet sennep
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Fyldt kyllingebryst

Tænd ovnen på 175° varmluft. Rens champignoner, og hak dem fint. Afdryp og hak de soltørrede tomater fint. Pil og pres hvidløg, og hak basilikumbladene fint. Rør champignoner, soltørrede tomater, hvidløg og basilikum sammen med flødeosten, og smag til med salt og peber. Skær forsigtigt en lomme i kyllingebrystfileterne på langs. Fyld 1 stor spsk. af flødeostblandingen i hver lomme. Vikl serranoskinke om kyllingebrystfileterne, og brug tandstikkere til at lukke lommerne. Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte og serranoskinken sprød.

Perlebygsalat

Tag vindruerne af stilkene, og placér vindruerne i et ovnfast fad. Vend dem i olie, og drys med salt. Sæt fadet i ovnen sammen med kyllingebrysterne i 20 minutter, til druerne er gyldne og rynkede. Kog perlebyggen efter anvisningen på pakken. Snit palmekålen i helt tynde bånd, og bland i perlebyggen. Rist valnødderne på en tør pande, og hak dem groft.

Dressing

Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til. Bland den i perlebygsalaten.

Servering

Top perlebygsalaten med bagte vindruer og valnøddekerner, og servér til de fyldte kyllingebrystfileter.

Find flere opskrifter i samme kategori

Fyldt kyllingebryst med soltørrede tomater og svampe

Fyldt kyllingebryst er en virkelig dejlig spise, der sikrer at kyllingekødet får masser af saft og smag.

Kyllingebrystet fyldes her med en smagfuld blanding af smøreost, der røres med basilikum, hvidløg, soltørrede tomater og finthakket champignon. Det giver kødet masser af saft og velsmag. Især når de også vikles ind i serranoskinke, der bliver sprød og lækker efter en tur i ovnen.

 

Perlebygsalat med bagte vindruer

Den fyldige og mættende salat med perlebyg er ekstra særlig, da den er tilsat bagte vinduer. Det lyder måske lidt skørt, men lov mig, at du giver opskriften et forsøg, for det smager fuldstændig vidunderligt, særligt med modspillet fra den velbalancerede dressing.

 

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Find flere lækre opskrifter med kyllingekød:

Kyllingefrikadeller med harissa-gulerødder

Kyllingelår med gulerodssalat & hindbær

Rugkernesalat med kylling, ost og vaniljedressing

Alt-i-ét kyllingefad med polenta og tomater 

Kyllingefad med grøn fennikelsalat

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Mmm. Det ser sket ikke skidt ud! Glæder mig til at give mig i kast med en masse af dine opskrifter. Det ser altid så appetitligt og lækkert ud 😀
    Det er noget af et opskriftindex du har fået lavet efterhånden, til stor inspiration for alle os andre. Det er altså ret godt gået! Så den ros skal du lige have med på vejen.

  2. Ser super lækkert ud Emma! Tænker den skal på madplanen i næste uge 😉
    I samme omgang, vil jeg lige sende en omgang ros din vej. Jeg lavede i lørdags din chokoladekage med rødbede, som blev serveret for familien, heriblandt min fars tante på 77, som lider af cøliaki, samt hendes mand på 81. Kagen blev rost til skyerne, dels fordi det rent faktisk var noget, som hun kunne spise, men både hende og manden udtrykte flere gange under kaffen, at det altså var en virkelig god kage. Jeg er glad og forundret over, at du gang på gang formår at fremstille opskrifter, som overrasker og favner forskellige mennesker; at et ældre ægtepar og min madkonservative mor spiste og roste en kage med både rødbede og avocado er virkelig et skulderklap i din retning! 🙂

    1. Kære Mathilde
      Åh, det var da simpelthen den herligste kommentar længe! Det er lige præcis dét, du beskriver, der er min største motivation <3

Skriv en kommentar