Immunboostende blomkålssuppe

Denne vintersuppe med blomkål og gurkemeje er dejlig spise, når man kæmper mod en forkølelse eller prøver, at kommer en snue i forkøbet.

Antiinflammatorisk suppe

Min mirakelsuppe indeholder gurkemeje, ingefær, kokos og blomkål, og hvis de eftersigende immunboostende og antiinflammatoriske ingredienser ikke får dig til at skrive den på madplanen ASAP her i disse sygdomstider, håber jeg, at jeg kan lokke dig til det ved at garantere, at smagen helt, helt vidunderlig. Ja, jeg er faktisk ikke den store suppespiser, men denne her slubrer jeg i mig.

IMMUNBOOSTENDE BLOMKÅLSSUPPE

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

SUPPE

  • 1 blomkål
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt & friskkværnet peber
  • 1 stort løg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. stødt gurkemeje
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • Saft af 1 lime

TOPPING

  • 1 bundt radiser
  • sorte sesamfrø
  • mynte
  • ristede kokosflager

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Skær blomkålen i buketter, og fordel dem på bagepladen. Vend blomkålen i 1 spsk. olivenolie, og drys let med salt. Bag blomkålen i 15-20 minutter, til buketterne er møre og en smule gyldne i spidserne.

Hak løget, og riv ingefæren. Svits det i olivenolie i en gryde, til løgene bliver klare. Tilsæt gurkemeje, og vend rundt. Hæld kokosmælk og grøntsagsbouillon i gryden, og lad den simre i 10 minutter. Hæld grydens indhold og de bagte blomkålsbuketter i en blender. Blend suppen, til den er helt cremet, og hæld den tilbage i gryden. Smag til med limesaft, salt og peber, og servér. Top eksempelvis suppen med skiver af radise, ristede sesamfrø, kokosflager og mynteblade. 

Find flere opskrifter i samme kategori

Lunende suppe mod snue

Er det bare mig, eller er alle syge for tiden? Det er som om, at halvdelen af danskerne går rundt med hæse stemmer og løbende næser, og den anden halvdel blot venter på, at det bliver deres tur. Herhjemme er det Simon, der har været ramt, men jeg er heldigvis blevet skånet indtil nu. Og jeg har helt lyst til at give denne suppe, der har været min frokost hele sidste uge, skylden, selvom jeg selvfølgelig godt ved, at den nok ikke kan tage hele æren 😉

Blomkålssuppe med toppings

Suppen er dejlig krydret og helt fantastisk cremet, og så er den ekstra god med et godt drys toppings. Her har jeg brugt kokosflager, radise, sorte sesamfrø og mynteblade, der både tilfører friskhed og knas, men brug endelig, hvad du lige har lyst til. Ristede nødder eller kikærter, ville uden tvivl være lækkert, men jeg har også spist suppen toppet med spinatblade og en rest trevlet kyllingekød.

12 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Jeg er selv en af dem, som har været ramt af sygdom og går og skotter nu. Charmerende, jeg ved det 😉
    Men det kan da godt være, at jeg skal give mig i kast, med en udgave af denne suppe, hvis den kan få lidt af snotten retur. Lækker ser den under alle omstændigheder ud.

  2. Uh den ryger på menuen i aften – jeg laver altid suppe, når jeg er alene hjemme, haha 😉
    Bruger du frisk eller stødt gurkemeje? 🙂

    1. Jeg bruger stødt til denne opskrift, men frisk vil helst sikkert også være lækkert 🙂 KH og god aleneaften <3

Skriv en kommentar