Ischokolader

Måske nogle af jer kan huske “Eiskonfekt”? Den sukkersøde, tyske mælkechokolade, der smelter helt fantastisk på tungen. Jeg kan, for det var en af mine favoritter som barn, og derfor ville begejstringen ingen ende tage, da det i december lykkedes mig at lave min egen sundere variant af juleklassikeren. Ingredienslisten er super simpel – det eneste, du skal bruge, er din yndlingschokolade, kokosolie og en smule havsalt – men resultatet er så lækkert, at de små ischokolader fortjener at blive nydt året rundt.

Sund julekonfekt med chokolade

Jeg føler, det er lidt forkert, at jeg deler opskriften her med jer på denne tid af året. Ischokolader er jo egentlig noget, jeg forbinder med jul og konfekt, men ikke desto mindre kan jeg simpelthen ikke vente til december med at dele opskriften med jer. Og så spiser jeg ærligt talt de små chokolade-hapsere året rundt alligevel 😉

 

ISCHOKOLADER

Cirka 20 stk.
i alt 10 min

Ingredienser

  • 100 g chokolade
  • 50-75 g kokosolie
  • 1 nip havsalt

Fremgangsmåde

Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad. Tilsæt kokosolie og havsalt. Lad kokosolien smelte, og rør olie og chokolade sammen. Fordel chokolademassen i små forme, og stil dem på køl indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sunde ischokolader – hjemmelavet eiskonfekt

Jeg bruger 50-75 g kokosolie til 100 g chokolade, alt efter hvor meget “smeltet på tungen”-evne, jeg ønsker chokoladerne skal have. Mere kokosolie betyder, at de skal opbevares på køl og tages ud lige inden servering, mens du sagtens kan lade dem stå fremme et par timer, hvis du bruger en mindre mængde. Jeg vil desuden anbefale dig at bruge en kokosolie uden smag for det bedste resultat, men hvis du ikke vil gå på kompromis med sundhedsfaktoren og derfor foretrækker en uraffineret kokosolie, går det også an – så får dine ischokolader bare et mildt kokos-twist 🙂

7 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Uha, det må prøves! Jeg har aldrig fået ischokolade, men jeg kunne forestille mig, at det da også må være en lækker snack om sommeren 😉

  2. Jeg har lige et par spørgsmål, jeg håber, du vil svare på. 🙂
    Hvor lang tid kan de holde sig i køleskabet? Jeg leder efter opskrifter til min fars runde fødselsdag, hvor så meget som muligt kan laves et par mdr. i forvejen – og jeg tænker, de her er gode små hapser, der kan stå på kagebordet. 🙂
    Nu kan jeg ikke lide kokos og derfor har jeg ikke erfaring inden for olier på dette område. Men hvordan ved man, om de er smagsneutrale? Eller har du navne på nogen? 🙂 (og gerne økologisk)

    1. Hej Mette 🙂
      Selvfølgelig! Ischokoladerne kan sagtens opbevares i fryseren også. Så jeg ville lave portionen allerede nu, og så lade dem ligge der en månedstid. Så skal de bare i køleskabet dagen inden servering.
      Der står på kokosolierne, at de er smagsneutrale 🙂 Fra de fleste mærker findes der en variant, der er uraffineret, og en der er smagsneutral 🙂

Skriv en kommentar