Pulled chili con carne

Chili con carne med oksekød

Hvis du er vant til at tilberede chili con carne af hakket oksekød, siger jeg dig, du vil få lidt af en aha-oplevelse med denne opskrift. Det er uden tvivl den bedste chili con carne, jeg nogensinde har smagt, med langstidssimret, “pulled” oksebov og masser af smagsgivere såsom rødvin, chokolade og (naturligvis!) chili.

Pulled chili con carne

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 3 t / i alt 3 t 25 min

Ingredienser

  • 1 oksebov
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 lille, frisk rød chili
  • 1 spsk. paprika, gerne røget
  • 1 spsk. oregano
  • 1 tsk. kanel
  • ½ spsk. stødt spidskommen
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 3 dl rødvin
  • 2 dåser kidneybønner
  • 30 g mørk chokolade
  • 1-2 spsk. rødvinseddike

Til servering

  • 1 pose nachos
  • 150 g cheddar
  • ½ hvidkål
  • cremefraiche 18 %

Fremgangsmåde

Skær oksebov i 3 cm store tern. Krydr godt med salt og peber. Smelt smør i en stor gryde, og brun kødet på alle sider. Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Tilsæt løg, hvidløg og chili, og lad det svitse sammen med kødet under omrøring, til løgene er klare. Tilsæt paprika, oregano, kanel og spidskommen, og lad det stege et par minutter, inden hakkede tomater, tomatpuré og rødvin hældes over. Lad retten simre under låg i ca. 3 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden, når du stikker til det med en grydeske. Tilsæt afdryppede kidneybønner, og smag retten til med chokolade, rødvinseddike, salt og peber.

Til servering

Tænd ovnen på 200°. Fordel nachos på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys revet cheddar over. Gratinér nachos i den varme ovn i ca. 5 minutter. Snit hvidkål fint. Servér chili con carne med fintsnittet kål, cremefraiche og nachos.

Find flere opskrifter i samme kategori

Tilbehør til chili con carne

Vi serverer ofte retten, hvis vi får mange gæster, for så er det bare at sætte gryden over om formiddagen, og så er den lækreste chili klar til spisetid. Servér med ris, guacamole, nachos, ekstra grøntsager, eller hvad du synes om, og lav en festlig mexicansk buffet, så hver gæst kan samle sin egen skål. Og så må jeg hellere også lige nævne, at retten kun smager endnu bedre dagen efter, så lav endelig en stor portion 😉

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Find hele min madplan i Femina lige her }

12 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej, Ser virkeligt lækkert ud…:) Hvis man har nogen i familien der ikke bryder sig om bønner, hvad kan man så erstatte dem med?

  2. Det skal helt sikkert prøves, det ser vildt lækkert ud.
    SKal det forstås sådan, at hvis man ikke bruger rødvinseddike, så skal man putte 4 dl. rødvin i?

Skriv en kommentar