Røstipande med røget laks

Rösti med laks og avocado

Vi har vist alle sammen prøvet det. At bakse med en opskrift og nå til det skæbnesvangre øjeblik, hvor pandekagen (røstien, æggekagen, wrappen, etc.) skal vendes på panden. Man tager en dyb vejrtrækning, sætter spartlen under og tæller til tre. 1, 2, 3, FLIP! Og så står man dér. Med en æggekage, der bliver til røræg, en pandekage, der er knækket midt over, eller en wrap, der umuligt kan holde på fyldet.

Med denne opskrift slipper vi for at få sved på panden (no pun intended), for her steges røstien færdig i ovnen. Det gør processen hundrede gange lettere, og resultatet bliver tilmed ekstra sprødt og lækkert.

Jeg topper røstipanden med en skøn dildcreme, røget laks og avocado, men brug den endelig som en base for lige det, du har lyst til. Æg og bacon hitter altid, men jeg kan også forestille mig, at en mexi-udgave med krydret kylling, bønner og cheddar ville være et hit.

Röstipande med røget laks

Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 25 min / i alt 50 min

Ingredienser

Röstipande

 • 500 g kartofler
 • 2 løg
 • salt og friskkværnet peber
 • 2 spsk. smør til stegning

Dildcreme

 • 200 g flødeost naturel
 • 1 dl yoghurt naturel
 • skal og saft af ½ usprøjtet citron
 • 1 bundt dild
 • salt og friskkværnet peber

Til servering

 • 400 g røget laks i skiver
 • 2 modne avocadoer
 • 1 bundt dild

Fremgangsmåde

Röstipande

Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Pres vandet ud af de revne kartofler, og læg dem i en skål. Pil og riv løget, og bland det med de revne kartofler. Tilsæt salt og peber, og rør rundt. Smelt smørret på en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen. Pres kartoffelblandingen sammen som en stor, rund bøf på panden. Steg røstien i 5 minutter, og sæt panden i ovnen i 15-20 minutter, til overfladen er gylden og fast.

TIP: Erstat gerne nogle af kartoflerne med andre rodfrugter.

Dildcreme

Blend alle ingredienser sammen ved hjælp af en stavblender, foodprocessor eller lignende. Smag til med salt og peber.

Til servering

Top røstien med dildcreme, røget laks og skiver af avocado. Pynt med dild, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Find inspiration til ugens madplan

Denne uges madplan byder også på opskrifter fra det italienske og græske køkken. Prøv fx en varm minestrone, der er en klassisk vintersuppe. Her kan du virkelig få tømt ud i grøntsagsskuffen i køleskabet.

Der er også opskrift på musaka med græsk salat, der er et alternativ til en klassisk italiensk lasagne. Bechamelsaucen er hjemmelavet, som sikrer en endnu mere cremet og smagfuld musaka.

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.


{ Find hele denne uges madplan i Femina lige her }

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej jeg tænkte på, om du ikke ville dele nogle flere outfits-billeder, du har nemlig sådan en fin og inspirerende stil 🙂

Skriv en kommentar