Spinatwraps med laks & kikærter

Disse grønne wraps er fyldt med masser af spinat, og så smager de nærmest kun endnu bedre kolde. Wrapsene kan tilmed nemt fryses, så opskriften er oplagt, hvis du vil have et nemt måltid klar til travle tider. Hiv et par wraps op af fryseren, åben en lille dåse kikærter og saml så dine wraps med lige det, du har i køleskabet.

Sunde & nemme spinatwraps

Opskriften er et sandt hit i små husholdninger, hvor man gerne vil skrue op for sundhedsfaktoren og variation på tallerkenen men ned for madspild.

Denne dag havde jeg et stykke varmrøget laks (win!!), lidt salat, en halv pose gulerødder, en snart overmoden avocado og en rest radiser. Wupti wupti, og så var der den vildeste lukus-frokost på menuen og klar til de næste dage på hjemmekontoret.

Spinatwraps med laks & kikærter

10 små wraps

Ingredienser

SPINATWRAPS

  • 200 gram spinat
  • 3 æg
  • 1 dl mel (jeg bruger boghvedemel)
  • 1 dl mælk (jeg brugte havremælk)
  • 1 tsk. salt ghee, smør eller kokosolie

FYLD

  • 1 dåse kikærter
  • Varmrøget laks
  • Gulerødder
  • Radiser
  • Avocado
  • Feldsalat
  • Citron
  • Dild

Fremgangsmåde

SPINATWRAPS

Blend spinat, æg, mel, mælk og salt til en helt glat og flot grøn dej i en blender, foodprocessor eller lignende køkkenmaskine. Opvarm en teske fedtstof på en pande, tilsæt dej, vip hurtigt panden, så det fordeler sig, og brug evt. en ske, hvis det ikke helt lykkes. Steg tynde wraps et par minutter på hver side.

FYLD

Fyld eksempelvis wraps med kikærter, varmrøgetlaks, bånd af gulerødder, tynde skiver radise, avocadoskiver og feldsalat. Dryp med citronsaft og pynt med dild. 

Find flere opskrifter i samme kategori

spinatwraps

i samarbejde med Bonduelle

Sund mad med bælgfrugter

Bælgfrugter er fantastisk hverdagsspise! De er sunde, nærende, mættende. Og så er dåsevarianterne en billig og lyn-hurtig lifesaver, hvis du, ligesom jeg, ikke altid får tænkt så langt ud i fremtiden, at du har fået sat bønner i blød.

Vegetarmad på SU

Min søster Johanne bor på kollegie, og særligt efter eksamensperioderne, hvor der ikke er det store overskud til madlavning, får jeg spørgsmålet: “Har du ikke et eller andet nemt, jeg kan lave til aftensmad?“. Noget billigt og simpelt med få ingredienser, som hun kan få spist sig igennem, ene mand. Jeg kan stadig huske, hvordan jeg endte med at spise det samme igen og igen, da jeg først flyttede ind på et værelse i Århus og dermed kun havde adgang til én hylde i køleskabet. Det er altså lidt af en udfordring at undgå madspild og bevare madglæden, når man kun er én person i husholdningen.

Det lille twist fra Bonduelle

Sidst gang Johanne efterspurgte opskriftsinspiration, anbefalede jeg hende Bonduelles nye dåser “Det lille twist”. De er drøn smarte til små husholdninger, for hver pakke indeholder 2 små dåser med 80 g kogte røde kidneybønner, kikærter eller majs, i stedet for én stor. Jeg har selv været vildt glad for at bruge kikærte-varianten til min frokost, hvor mængden passer perfekt som salattopping eller ekstra fyld i wrap.

Det gode ved Bonduelles produkter er, at de damper bønnerne, så de kun ligger i minimal lage i dåsen. Det betyder, at de er dejligt sprøde, så de kan bruges direkte i måltidet. Og en “Det lille twist” dåse er derfor også oplagt at tage med på madpakken, så man nemt kan tilsætte lidt protein og fibre til sin frokost.


   

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Billedet med skærebrættet er simpelthen så fint – jeg elsker farverne. Kunne godt tænke mig at vide hvordan du laver de små strimler af gulerødderne, det ser meget flot ud? 🙂

Skriv en kommentar