Indiske besan puda pandekager

Pandekager med kikærtemel

Kikærtemel har i løbet af de sidste år vundet en fast plads i mit hjerte køkken, for udover at det er super billigt, er det også en utrolig alsidig ingrediens, der kan bruges til alt fra panering og brød til at lave veganske omeletter.

Den første opskrift, jeg nogensinde lavede med kikærtemel var disse indiske pandekager, og det er en opskrift, jeg stadig vender tilbage til. Besan puda-pandekagerne kan bikses sammen på noget, der ligner 5 minutter, men de smager også herligt kolde, så lav gerne en større portion, hvis tiden er der – så har du ekstra til frokost dagen efter.

Indiske besan puda pandekager

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 1 t

Ingredienser

Indiske besan puda pandekager

 • 4 dl kikærtemel
 • 1 spsk. garam masala
 • 2 tsk. gurkemeje
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. salt
 • 2 fed hvidløg
 • 2 dl vand
 • 2 små squash
 • smør eller olie til stegning

Raita

 • ½ agurk
 • 1 lille håndfuld mynte
 • 2 dl yoghurt naturel
 • 1 tsk. stødt spidskommen
 • salt

Pandekagefyld

 • 100 g frisk spinat
 • lidt olie til stegning
 • salt og friskkværnet peber
 • 2 modne avocadoer
 • 4 æg
 • 1 håndfuld mynte

Fremgangsmåde

Indiske besan puda pandekager

Bland kikærtemel, garam masala, gurkemeje, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt presset hvidløg og vand, og pisk det sammen til en sej dej uden klumper. Skyl squash, og riv dem på den grove side af et rivejern. Rør de revne squash i dejen. Steg ½-1 dl dej ad gangen i smør eller olie på en pande. Brug en tallerken til at vende pandekagen, så du kan stege den færdig på den anden side – den skal være gylden og gennemstegt.

Raita

Skyl agurken, og skær den i meget små tern. Hak mynte fint. Rør agurk og mynte sammen med yoghurt, spidskommen og salt i en skål.

Pandekagefyld

Skyl spinaten grundigt. Steg den kortvarigt i lidt olie på panden, til den falder sammen. Krydr med salt og peber, og tag spinaten af panden. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Steg 4 spejlæg på panden.

Til servering

Servér besan puda-pandekagerne med spinat, spejlæg, raita, avocadoskiver og grofthakket mynte.

Find flere opskrifter i samme kategori

Mere inspiration til madplanen

Jeg er stadig helt høj efter at have læst alle kommentarerne til dette blogindlæg. Det er simpelthen SÅ fantastisk at høre, at I har glæde af mine opskrifter, og at så mange af jer bruger min madplan i Femina. Hver uge gør jeg mit ypperste for at sammensætte en menu med retter, der har potentiale for at blive nye hverdagsfavoritter i jeres hjem, og det gør mig så glad, når det lykkes 🙂

Forhåbentlig vil denne uges andre opskrifter til madplanen vække glæde. Er I til det danske køkken, vil jeg anbefale jer at prøve min (lidt moderniserede) udgave af brændende kærlighed – totalt undervurderet ret jo 😉

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.


{ Find alle opskrifterne fra denne uges madplan her }

12 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Det ser så lækkert ud – Må jeg prøve i en nær fremtid! Du skriver, at det er billigt at købe kikærtemel. Hvor skaffer du det henne til en fornuftig pris? 🙂

 2. Hej Emma
  Dem har jeg også lavet, og også haft på den blog om indisk mad, jeg engang havde. De er fantastiske! Iøvrigt god blog, du har!

Skriv en kommentar