Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi

Gulerodssuppe

Hvis du ligesom jeg er lidt af en frossenbind, er dagens opskrift lige noget for dig.

Det er den skønneste, lunende gulerodssuppe fyldt med herlige krydderier og serveret med masser af toppings.

Krydret gulerodssuppe med stegt halloumi

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 30 min / i alt 55 min

Ingredienser

Krydret gulerodssuppe

  • ½ kg gulerødder
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4-5 cm frisk ingefær
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 knsp. cayennepeber
  • 1 l hønsebouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. honning

Til servering

  • 50 g mandler
  • 250 g halloumi
  • 1 tsk. olie til stegning
  • kerner af ½ granatæble
  • 1 bundt bredbladet persille
  • græsk yoghurt

Fremgangsmåde

Krydret gulerodssuppe

Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Steg dem i smør i en gryde. Pil og hak løget groft. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Svits løg, hvidløg og ingefær sammen med gulerødder og krydderier, indtil løgene bliver klare. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15 minutter, indtil gulerødderne er helt møre. Blend suppen i en blender, til den får en cremet konsistens (blend alternativt suppen i gryden med en stavblender). Smag til med salt, peber og honning.

Til servering

Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Skær halloumi i mundrette tern, og rist dem i lidt olie på en pande, til de bliver gyldne og sprøde. Skyl og hak persillen. Top suppen med mandler, halloumi, granatæblekerner, persille og yoghurt.

Find flere opskrifter i samme kategori

Krydret gulerodssuppe

En gulerodssuppe er både nem og billig aftensmad. Og så smager det utrolig dejligt og på ingen måder budgetagtigt!

I denne opskrift tilføjer jeg en masse lækre krydderier, og giver suppen en mellemøstlig-inspireret topping.

Gulerødderne har nemlig en dejlig sødme, der balancerer perfekt med krydderierne, de syrlige granatæblekerner og den salte halloumi.

Croutoner af halloumi

I stedet for at bruge croutoner har jeg skåret halloumi grillost i små tern og stegt dem sprøde på en pande. Det smager virkelig lukus-lækkert og gør den eller lidt hverdagsagtige suppe en tand mere festlig.

 

Find flere opskrifter på suppe her

Blomkålssuppe med dild-olie og dukkah

Immunboostende blomkålssuppe

Jordskokkesuppe med bacon-bønnedrys

Green curry med kylling & asparges

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar