Morgenmøde

I min kop… varm kakao. Opskriften deler jeg i mit nyhedsbrev i eftermiddag.

Mødelokale… sofaen under det blødeste tæppe, Simon købte med hjem fra Chile sidste år. 

Møde-outfit… løbetøj. 

Dagens agenda… inden resten af verden vågner, vil jeg løbe en tur gennem byen for at få lidt frisk luft. Så skal jeg have set trykfilerne til Grøntsagsglæde igennem, og derefter kører vi til Skive for at fejre min fars fødselsdag sammen med hele familien ♥

Dagens to-do’s…
* Udgiv nyhedsbrev
* Godkend trykfiler

Jeg er taknemmelig for…
* Min familie.
* Min nye bog! Den bliver så-så-så pæn!
* Mia, som altid rummer mig – selv når jeg sidder på Emmerys og tuder, fordi jeg har brug for at lette trykket indeni.
* Gode veninder i det hele taget. Der føler jeg altså, jeg har vundet i lotteriet. 

Jeg tænker på…
* Call Me by Your Name. Vi så filmen i Øst for Paradis (verdens fineste biograf) i går, og den var simpelthen så smuk. 
* Min mave. Jeg har haft virkelig (virkelig) store problemer de sidste uger, og det er simpelthen så død frusterende. Min læge anbefaler, at jeg prøver low FODMAP-diæten, men det kan jeg slet-slet-slet ikke overskue – det vil jo også gå ud over mit arbejde. Nu prøver jeg at udelukke mælkeprodukter og gluten i fire uger for en start, for at se, om det kan hjælpe. Men hvor er det bare øv, altså.

Jeg glæder mig til…
* at fejre min fars fødselsdag.
* at se min lillesøster og hendes kæreste, der begge har været på længere rejser. 
* at se Grøntsagsglæde “in real life”, når den kommer fra trykkeriet om nogle uger.
* at skulle på en lille inspirationstur til København sammen med Ida. 

* at holde lanceringsevent for kogebogen d. 6. maj – sæt kryds i kalenderen venner!
* Paris! Nu er der kun to uger, inden vi skal afsted.


 

16 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma. Jeg har også tidligere haft en mave, som slet ikke fungerede. Jeg tog hen til en kvinde på min ø, Bornholm. Det hedder Alternativ og sund. Hun lavede en kosttest på mig. Jeg lå ned, hun holdt mig i den ene hånd og min anden arm skulle være lige ud i luften, strukket ud. Så havde hun et helt papir med fødevarer, og jeg havde selv tilføjet nogen. Og så tænkte hun på en fødevare og slog på min arm, som var strukket ud. Og alt efter om min arm var helt slap eller spændte imod, fandt hun ud af hvad jeg skulle holde mig fra. Det var alt fra majs, mælk, havregryn, rødvin mm. Ret alternativt – men det virker! For 500kr og det virkede. Dette er hendes hjemmeside: http://www.alternativogsund.dk/index.php
  Der er sikkert et alternativ tæt på Århus, men ellers byder jeg dig gerne velkommen på Bornholm.
  Tak, for fantastisk inspiration på både bloggen og din podcast.
  Kram fra Rikke

  1. Kære Rikke
   Det lyder godt nok meget alternativt – men jeg er nærmest klar på at prøve alt, hæhæ 🙂 Jeg prøver at kigge på det. Tak <3

 2. Hej Emma, tak fordi du deler dit fine univers. Har du mon prøvet zoneterapi – i relation til maveproblemer? Kan anbefale Marlene Dencker på Trøjborg. Mvh. Mette

 3. Kære Emma. Jeg forstår din desperation! Lider selv af IBS og magter SLET ikke Low Fodmap, fordi det er så gennemgribende! Shit mand 🙁
  Men den der ‘arm test’ (kinesiologisk muskeltest) er sandsynligvis for godt til at være sandt. Det er meget overbevisende at se sådan en ‘behandling’ (har ‘oplevet’ det på en ven) , men der er meget begrænset evidens for den. http://skeptica.dk/artikler/?p=1043

   1. Det var virkelig også meget funky.. men det virkede på mig, og ikke så omgribende rent madmæssigt som jeg havde frygtet. Og så er jeg bare glad for at det virkede, om det bare er psykisk – så er det fint for mig ☺️

 4. Jeg lever selv delvist efter low foodmap kuren efter jeg havde problemer med maven i flere år. Jeg udelod alle fødevare i 6 uger hvorefter jeg stille og roligt begyndte at spise nogle af fødevarerne én af gangen som en slags “detektiv” ift. Hvad jeg reagerede på. Nu ved jeg at særligt mælkeprodukter, gluten og alt slags løg er det som trigger mig, så det udelukker jeg / spiser i små mængder. Det har virkelig gjort en forskel, selvom det virkelig også er irriterende at skulle udelukke fødevarer man elsker, så nogle gange “cheater” jeg og tager mavepinen med i købet 🙂

  1. Det er netop sådan en udelukkelsesdiæt, jeg er blevet anbefalet, så jeg kan finde ud af, hvad der giver problemer. Og så kan man også bedre træffe et aktivt valg om, at nu vælger man at spise noget, selvom man ved, at det giver maveproblemer efter. Lige pt. føler jeg slet ikke, jeg har kontrol over det, og det er virkelig frusterende…

 5. Hej Emma ?
  Jeg kan godt forstå, at du er mega frustreret over din mave. Jeg er også selv ramt i nogle perioder, og det føles som om, alt er i mod mig, når det står på. Og det er især frustrerende, når man bare ikke kan finde ud af, hvad man skal gøre, og hvad der forårsager problemet. Jeg har fundet ud af, at porrer og mælkeprodukter gør min mave irritabel, og jeg har fået det bedre ved at spise laktosefrie mælkeprodukter. Derudover har jeg i et par måneder taget kosttilskudet Mave I Form fra Solaray, og det har virkelig fungeret overraskende godt for mig! ?
  God weekend – knus

  1. Præcis! Øv, det er så ærgerligt… Jeg har også på fornemmelsen, at mælkeproblmer er en del af problemet her, så nu prøver jeg at undlade dem en periode. Og så må jeg se, om det kan hjælpe 🙂 Tusind tak for dine råd <3
   KH og god søndag!

 6. Øv, jeg føler med dig. Jeg har også lidt af IBS i flere år efterhånden. I efteråret kørte jeg to (dødhårde) måneder på Low FOPMAP, men uden resultater desværre. Min læge anbefalede derefter, at jeg fortsatte i op til et halvt år, men det kunne jeg ikke slet ikke overskue, så nu lever jeg med generne. Og det er frustrerende, som du siger!! Men måske er du heldig at have gavn af diæten, og så kan den hårde kur måske være det hele værd! Det krydser jeg i hvert fald fingre for, hvis du kaster dig ud i den 🙂

  1. Nej, det er virkelig en helt uoverskuelig kost – jeg ville føle, jeg skulle gå rundt med lister om godkendte/forbudte fødevarer i lommerne hele tiden jo! Jeg håber meget, at jeg kan finde ud af, hvad der tricker min mave uden at skulle igennem den helt store “kur” :-/

 7. Ja det er i hvert fald en lettelse at have lidt kontrol over det, det andet er så ubehageligt! Håber du finder en god løsning for dig!

 8. Kære Emma,
  Er du blevet tjekket for Morbus Crohn eller Colitis Ulcerosa? Jeg har selv døjet virkelig meget med min mave i perioder gennem 5 år, hvor grøntsagsbaseret kost og udelukkelse af forskellige fødevarer (blandt andet gluten og laktose), har hjulpet, men ikke fjernet symptomerne helt. Jeg fandt for nogle måneder siden ud af (ved et tilfælde i forbindelse med en helt anden undersøgelse), at jeg har lidt af uopdaget Morbus Crohn i alle årene. Det er selvfølgelig på ingen måde sikkert, at det er det, du har, men jeg synes selv, det ville have været rart, hvis jeg havde fundet ud af, hvad der egentlig var galt med min mave lidt tidligere i forløbet <3
  Jeg håber, det ordner sig for dig hurtigst muligt. Der er ikke noget mere drænende, end at have problemer med maven!
  Kærlig hilsen Frederikke

  1. Hej søde Frederikke
   Jeg er blevet tjekket for næsten alt, ved jeg, men vil nævne det for min læge næste gang for at være sikker. Tusind tak for din kommentar og omsorg.
   KH <3

Skriv en kommentar