Video: En dag i mad // Opskrifter til morgen, frokost og aften


I dag er det tid til en rigtig YouTube-klassiker! En What I Eat in a Day video. Simpelthen!
Forleden hev jeg kameraet frem tre gange, til morgen, frokost og ved aftensmadstid, for at dokumentere, hvad jeg spiser i løbet af en dag. Det er sjældent, at menuen er helt ens her hjemme, men videoen er et ret fint eksempel på, hvordan jeg sammensætter nemme men samtidig virkelig lækre måltider på en semi-travl hverdag.
Hvis I synes, det går lidt for stærkt i videoen, har jeg skrevet opskrifterne nedenfor. Jeg håber, det vil være til inspiration ♥

{ APPELSINSALAT MED TAHIN & KAKAONIBS }
Som let morgenmad eller snack til 1 person
1-2 appelsiner
2 tsk. tahin
1 spsk. blandede nødder, her pinjekerner og pistacie
1 tsk. kakaonibs
1 tsk. bipollen
Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i skiver. Dryp tahin over, og drys med nødder, kakaonibs og bipollen. Smager også herligt med lidt yoghurt og granola eller et blødkogt æg for ekstra mæthed.  

{ SOCCA MED PESTO & GRØNT }
Frokost til 1 person
1 dl kikærtemel
1 drys salt
1 dl lunken vand
1 tsk. ghee til stegning
TOPPING
1 spsk. grøn pesto
1 stor håndfuld feldsalat
1 spsk. surkål
1/3 agurk

Tænd ovnen på 250 grader. Bland kikærtemel og salt i en skål. Tilsæt gradvist vand, og pisk det sammen med et piskeris, indtil du har en helt glat dej uden klumper. Du kan også bruge en køkkenmaskine (blender, foodprocessor eller lignende) til hurtigt at blande dejen. Opvarm en lille pande, der kan tåle at komme i ovnen på et blus, og tilsæt ghee. Hæld dejen i panden, og vip den, så dejen fordeler sig lidt op ad kanterne. Sæt panden i ovnen i 5 minutter, eller indtil den er gylden, sprød og fast.

Flip soccaen over på en tallerken. Tip med pesto, feldsalat, surkål og agurkeskiver. 


{ KYLLINGEPANDE MED SØDE KARTOFLER, ARTISKOK & OLIVEN } 
Hovedret til 2 personer
2 hele kyllingelår
salt & friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie
500 g søde kartofler
2 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret rosmarin
1 dåse artiskokhjerter
1 glas grønne oliven
TIL SERVERING
Blandet grøn salat
Hjemmelavet aïoli
Tænd ovnen på 175 grader. Kværn salt og peber over kyllingelårene, og smør dem ind i olivenolie. Brun kyllingen på en dyb pande, der kan tåle at komme i ovnen. Tag kyllingelårene af, og stil dem til side. Skær søde kartofler i tern, og tilsæt dem til panden. Drys med salt, peber, oregano og rosmarin, og vend rundt. Halvér artikokhjerterne, og tilsæt dem til panden sammen med grønne oliven. Vend rundt, og kom kyllingen tilbage i panden. Stil dernæst panden i ovnen i 30 minutter, til kyllingen er sprød og gennemstegt og grøntsagerne flot gyldne. Servér med grøn salat og aioli. 


 

14 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma. Synes det er mega godt at du filmer hvordan du laver maden – så er det lidt lettere at følge med. Gerne mere af det 😀 Hilsen Sofie

  2. Ja tak til flere af disse videoer! Og lige en sidebemærkning, men hold op, hvor ser det fedt ud, når du pisker i speed-tempo, haha 😉

  3. Virkelig fede opskrifter. Men også lidt en reminder om, hvor meget jeg selv spiser og bestemt ikke så mange grønsager – lidt meget rugbrød.
    Men så er det jo godt med lidt inspiration – super fed video 🙂

  4. Det er altid dejligt med inspiration til nem og lækker mad! Især kyllingepanden tror jeg, at jeg vil tage inspiration fra i løbet af ugen ??

  5. Dejlig video!! Elsker at man kan se, hvordan du tilbereder maden – og ikke mindst efterfølgende opskrifter i tekstform.
    Generelt er jeg bare vild med dine videoer. Så inspirerende 🙂 Tak!

  6. Ser super lækkert ud det mad, som du har lavet 🙂 Men spiser du virkelig ikke mere i løbet af dagen? Ingen snacks/mellemmåltider?

Skriv en kommentar