Wok med nudler, squash & tigerrejer

Wok med nudler og tigerrejer

Opskriften, jeg vil dele med jer i dag, er en nem wok med tigerrejer, nudler og en skøn honning-soja-sauce med peanutbutter, der gør retten ufattelig lækker, cremet og perfekt sød/spicy. Jeg har valgt at tilsætte edamamebønner, avocado og squashbånd, men du kan sagtens bruge lige de grøntsager, du har i køleskabet. Tilføj eksempelvis bånd af gulerod lavet med en kartoffelskræller for sprødhed og ekstra plusser på grønt-kontoen.

Wok med nudler, squash & tigerrejer

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 30 min / i alt 55 min

Ingredienser

Wok med squash og nudler

 • 2 squash
 • 200 g nudler
 • 200 g edamamebønner fra frost
 • 1 spsk. sesamfrø, gerne sorte

Soja-honning-sauce

 • 250 g tigerrejer
 • 2 fed hvidløg
 • 1 lille spsk. rød karrypasta
 • 1 spsk. honning
 • 3 spsk. peanutbutter
 • saft af 1 limefrugt
 • 3 spsk. sesamolie
 • 3 spsk. sojasauce
 • friskkværnet peber

Til servering

 • 1 moden avocado
 • 1 håndfuld frisk koriander

Fremgangsmåde

Soja-honning-sauce

Pil og pres hvidløg, og rør sammen med karrypasta, honning, peanutbutter, limesaft, sesamolie, sojasauce og peber i en skål. Pil tigerrejerne, hvis du har købt dem med skal, men lad halen blive på. Læg rejerne i saucen.

Wok med squash og nudler

Skyl squash, og høvl lange, brede bånd af dem med en kartoffelskræller. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand i en sigte, så de ikke klistrer sammen. Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en skål, så de tør op. Opvarm en wokpande uden fedtstof, og rist sesamfrøene. Tag dem af panden, og sæt dem til side. Tilsæt tigerrejer og den sauce, de ligger i, og vend godt rundt. Lad det stege ved høj varme i et par minutter. Tilsæt nudler, edamamebønner og squashbånd, og vend rundt.

Til servering

Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Top wokretten med avocado, sesamfrø og koriander, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Nemme opskrifter til hverdagsmad

Madplanen i denne uge byder blandt andet på en varm gullaschsuppe med blandede rodfrugter. Er du mere til noget fransk-inspireret, kan jeg anbefale at prøve fransk galette med skinke og ost, der er lynhurtig at smække sammen.

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.


{ Find hele denne uges madplan i Femina lige her }

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Det ser virkelig lækkert ud! Dine opskrifter danner altid fremragende inspiration til en madplan. Denne ret er ingen undtagelse, og må bestemt tilføjes til næste uge!

Skriv en kommentar