Quinoa-paneret laks med pastinakfritter & ristet aïoli

Laks med fritter og aïoli

Det måltid, jeg deler med jer her på bloggen i dag, er opskriften på quinoa-paneret laks med pastinakfritter & ristet aïoli. En super simpel men alligevel elegant og virkelig velsmagende ret, som jeg personligt ville servere både til hverdag eller som gæstemad.

I kan bruge alle farver quinoa til at panere laksen, men jeg vil anbefale den sorte variant, da den giver det smukkest resultat, og fordi den knaser lidt mere, hvorfor paneringen bliver ekstra sprød efter en tur i ovnen.
Aïolien udmærker sig, da den får smag af hvidløg, der er ristet i ovnen, og derfor en let karamelliseret, røget smag. SÅ lækkert og perfekt som dyppelse til fritter af en hvert art.

Quinoa-paneret laks med pastinakfritter & ristet aïoli

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 35 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 20 min

Ingredienser

Quinoa-paneret laks

  • 4 laksebøffer
  • 100 g sort quinoa
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Pastinakfritter

  • 1 kg pastinakker
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

Ristet aïoli

  • 1 helt hvidløg
  • 1 tsk. olivenolie
  • 2 dl god mayonnaise, gerne hjemmelavet
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 bakke blandet salat

Fremgangsmåde

Quinoa

Skyl quinoaen i en sigte, og kog den i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Afkøl let.

Pastinakfritter

Tænd ovnen på 200°. Skrub pastinakkerne, og skær dem i stave. Vend dem i olie, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med salt. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er sprøde i enderne.

Ristet aïoli

Skær toppen af et helt hvidløg, så du kan se alle feddene. Dryp med olie, og sæt hvidløget på samme bageplade som pastinakfritterne i ovnen. Bag det i ovnen i 20 minutter, til feddene er helt møre. Pres de bagte fed ud af hvidløget, og mos dem med en gaffel. Rør dem sammen med mayonnaise, og smag til med salt og peber.

Quinoa-paneret laks

Dup laksebøfferne tørre. Rør olie, honning, citronsaft, salt og peber sammen, og pensl blandingen på laksebøfferne. Vend dem i den kogte quinoa, og læg dem i et ovnfast fad. Steg laksebøfferne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gennemstegte og overfladen gylden og sprød.

Til servering

Servér med salat, pastinakfritter og ristet aïoli.

Find flere opskrifter i samme kategori

Flere opskrifter til madplanen

Der er simpelthen så mange gode sager i denne uges madplan i Femina. Den smukkeste forårspizza med bagte radiser, falafelburger med min yndlings-tahindressing, et festmåltid med polenta, mørbrad og tomatkompot og en lækker quinoapande med spejlæg og ricottacreme. Ahmen jeg har lyst til at lave det hele allerede i aften, hæhæ 🙂

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.


{ Find hele denne uges madplan i femina lige her }

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Uhm, det lyder SÅ lækkert! Jeg har længe haft lyst til et godt stykke laks. Det får jeg altså alt for lidt 🙂

    1. Laks er så lækkert! Især når man lige betaler dét ekstra og køber god kvalitet hos en fiskehandler 🙂

Skriv en kommentar