Sød-kartoffelpande med spejlæg og spinat

Kartoffelpande med spejlæg

Den opskrift, har jeg til jer i dag, minder gevaldigt om både den nordafrikansk og den mexicanske variant, men her er spejlæggene stegt i en grov mos af søde kartofler og spinat, der bliver toppet med mozzarella og frisk basilikum. Hvis I elsker søde kartofler lige så højt som jeg, vil kombinationen være et sikkert hit, og jeg siger jer, det er godt, når man både fanger lidt af de sprøde kanter, fyldende æggeblomme og smeltet ost i én og samme mundfuld.

Sød-kartoffelpande med spejlæg og spinat

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 25 min / i alt 45 min

Ingredienser

Sød-kartoffelpande med spejlæg og spinat

  • 1 kg søde kartofler
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g frisk spinat
  • 8 æg
  • 125 g frisk mozzarella

Til servering

  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • groft brød

Fremgangsmåde

Skræl de søde kartofler, og skær dem i mundrette tern. Kog dem i 7 minutter, til de er netop møre. Smelt smør i en stor, dyb pande, og tilsæt kartoffeltern. Krydr med presset hvidløg, salt og peber, og lad de søde kartofler stege, indtil de er gyldne i kanterne. Skyl og tør spinaten. Vend spinaten rundt med de søde kartofler på panden, indtil spinatbladene falder sammen. Slå æggene ud på panden. Riv mozzarella i mindre stykker, og fordel dem over panderetten. Skru lidt ned for varmen, og lad retten stege stille og roligt, indtil æggehviderne er faste.

Pynt retten med basilikum, og servér den direkte fra panden med groft brød til.

Find flere opskrifter i samme kategori

Flere opskrifter med tomatsauce

En af de opskrifter, jeg ofte anbefaler folk at give sig i kast med, når de efterspørger en nem og hurtig hverdagsret, er shakshuka. Tomatsauce, masser af grøntsager, krydderier og spejlæg – alt sammen tilberedt i samme pande på nul komma fem. Det gode ved opskriften er også, at den kan varieres i det uendelige, tilsættes rester fra køleskabet eller smages til med andre krydderier. Og wupti, så får man eksempelvis en lækker omgang mexicansk huevos rancheros.

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.


{ Find hele denne uges Femina-madplan her }

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar