Sødkartoffel pande med spejlæg og spinat

Sødkartoffel pande

I denne panderet steges spejlæg i en grov mos af søde kartofler og spinat.

Det er en nem, sund og mættende hverdagsret.

Pandens indhold er fyldt med grøntsager, og det smager virkelig dejligt, der bliver toppet med mozzarella og frisk basilikum

Sød-kartoffelpande med spejlæg og spinat

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 25 min / i alt 45 min

Ingredienser

Sød-kartoffelpande med spejlæg og spinat

  • 1 kg søde kartofler
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g frisk spinat
  • 8 æg
  • 125 g frisk mozzarella

Til servering

  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • groft brød

Fremgangsmåde

Skræl de søde kartofler, og skær dem i mundrette tern. Kog dem i 7 minutter, til de er netop møre. Smelt smør i en stor, dyb pande, og tilsæt kartoffeltern. Krydr med presset hvidløg, salt og peber, og lad de søde kartofler stege, indtil de er gyldne i kanterne. Skyl og tør spinaten. Vend spinaten rundt med de søde kartofler på panden, indtil spinatbladene falder sammen. Slå æggene ud på panden. Riv mozzarella i mindre stykker, og fordel dem over panderetten. Skru lidt ned for varmen, og lad retten stege stille og roligt, indtil æggehviderne er faste.

Pynt retten med basilikum, og servér den direkte fra panden med groft brød til.

Find flere opskrifter i samme kategori

Pande mad søde kartofler

Min sødkartoffel pande er utrolig dejlig hverdagsmad. Den sund og dejlig mættende, og så tager den ikke særlig lang tid at tilberede.

I flere lande har man en traditionel, populær ret, hvor æg steges i en sauce af grøntsager. Eksempelvis den mellemøstlige shakshuka eller den mexicanske huvos rancheros.

Min sødkartoffel pande minder gevaldigt om både den nordafrikansk og den mexicanske variant. Her er spejlæggene stegt i en grov mos af søde kartofler og spinat fremfor en tomatsauce.

Hvis I elsker søde kartofler lige så højt som jeg, vil kombinationen være et sikkert hit. Jeg siger jer, det er godt, når man både fanger lidt af de sprøde kanter, fyldende æggeblomme og smeltet ost i én og samme mundfuld.

 


Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

 

Find flere opskrifter på opskrifter med æg

 

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar