Vegetarlasagne med quinoa

Lasagne med quinoa og grøntsager

Jeg prøver at være påpasselig med at rose mine opskrifter for meget. Det er nok jyden i mig, for jeg vil jo nødigt give jer for høje forventninger eller sende alt for mange pæne ord i min egen retning. Men! Den her lasagne, ikke? Den er simpelthen genial. GENIAL. Den er super smagfuld, perfekt snasket, dejligt mættende, og så er den tilmed vegetarisk!

Vegetarlasagne med quinoa

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 1 t 5 min / i alt 1 t 35 min

Ingredienser

Vegetarlasagne

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 3 auberginer
  • 2 squash
  • 2 gulerødder
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 2 dl quinoa
  • 1 dl chiafrø
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 250 g lasagneplader
  • 2 kugler frisk mozzarella, i alt 250 g

Ricottacreme

  • 250 g ricotta
  • 1½ dl mælk
  • 50 g parmesan
  • 1 tsk. friskrevet muskatnød

Til servering

  • frisk basilikum
  • 1 bakke grøn salat

Fremgangsmåde

Grøntsagssauce

Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Svits dem i olie i en stor gryde. Skyl auberginer, skær dem i små tern, og lad dem stege med i gryden, indtil ternene er gyldne og møre. Skyl og riv squash, skræl og riv gulerødderne, og vend begge dele i gryden. Krydr godt med salt, peber, basilikum og oregano, og lad det stege, indtil grøntsagerne falder sammen, bliver let gyldne, og væden er fordampet. Det tager lidt tid, men hav tålmodighed, for det gør saucen ekstra smagfuld. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i gryden, og bring det hele i kog. Skyl quinoa grundigt i en sigte, og tilsæt det sammen med chiafrø. Lad grøntsagssaucen simre i 20 minutter, og smag til med rødvinseddike.

Ricottacreme

Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
Tænd ovnen på 200°. Læg et lag grøntsagssauce i bunden af et stort, smurt ovnfad. Læg et lag lasagneplader ovenpå. Top med et lag ricottacreme. Fortsæt med at lægge grøntsagssauce, lasagneplader og ricottacreme i lag, til alt er brugt. Drys til sidst med mozzarella revet i mindre stykker, og bag lasagnen i 35-40 minutter, til lagsagnepladerne er helt møre.

Til servering

Pynt lasagnen med basilikum, og servér med skyllet grøn salat.

Find flere opskrifter i samme kategori

Flere alternativer til en sund vegetarlasagne

Nu vover jeg måske skindet, men det må simpelthen være den bedste vegetarlasagne, nogensinde. Kombinationen af quinoa og chiafrø giver en konsistens, der minder gevaldigt om hakket oksekød, så selv de mest inkarnerede kødspisere vil kunne overbevises.

Fadet er sprængfyldt med grøntsager og mættenede frø, og vil du skrue yderligere op for sundhedsfaktoren, kan du vælge at bruge lasagneplader af grønne bønner, en glutenfri variant eller måske fuldkornplader, alt efter dine præferencer. Der er så mange sunde alternativer på markedet, så det er bare at prøve sig frem.

Hvis du prøver lasagnen eller en af mine andre opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.



{ Find hele min madplan i Femina lige her }

10 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma
    Det er simpelthen herligt at høre en jyde rose sit eget arbejde – især når det ser så lækkert ud! Det forsøger jeg også at øve mig på (mine amerikanske venner griner af vores Jantelov).
    Jeg har selv lavet en ret så vellykket vegetarlasagne med bønner og linser, men din version skal helt sikkert afprøves her i ugen!
    Jeg glæder mig til grøntsagsglæde på din workshop i næste weekend 🙂

    1. Vi må blive bedre til at rose os selv, må vi 🙂 Håber, at lasagnen er et hit. Og så glæder jeg mig SÅ meget til at se dig om en uge <3

  2. Hej Emma. Jeg lavede dine fladsbrødpizzaer den anden dag (også fra Femina), og det var virkelig er hit! Det tog jo bare 10 minutter at lave, hvilket er et kæmpe plus i min bog 😉 Glæder mig dog til at lave denne lasagne også.
    Kh

  3. Jeg har lavet den her lækre sag af en lasagne herhjemme forleden, og vi har heldigvis stadig rester! Seriøst, det er den lækreste vegetarlasagne, jeg har smagt! ??? Det er såå lækkert med quinoaen og auberginen! Mums ???

  4. Hej
    Jeg er i gang med at lave din lasagne, som ser så spændende ud.
    Jeg har et spørgsmål; 3 auberginer – det fylder godt nok meget – det er ikke en tastefejl, vel?
    Kh Ann

Skriv en kommentar