Krydrede kyllingelår & butterbean-hummus

Krydrede kyllingelår

Opskriften her er en skøn ret med krydrede kyllingelår, der får selskab af butterbean-hummus. Jeg topper min butterbean-hummus med ristet blomkål, så den bliver ekstra smagfuld.

Hertil serveres lune fladbrød, der næsten er obligatorisk tilbehør.  Jeg synes, det ser ekstra festligt ud, hvis man samler det hele på ét fad til servering.

Krydrede kyllingelår med butterbean-hummus

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 60 min

Ingredienser

Krydrede kyllingelår

  • 8 kyllingelår
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. salt

Ristet blomkål

  • 1 blomkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt

Butterbean-hummus

  • 1 dåse butterbeans
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. lys tahin
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 dl vand
  • saft af ½ citron
  • salt

Til servering

  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • fladbrød eller naanbrød
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. røget paprika

Fremgangsmåde

Ristet blomkål

Tænd ovnen på 180° varmluft. Skær blomkålen i buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen i 25 minutter, til de er gyldne og let sprøde.

Kyllingelår

Dup kyllingelårene tørre, og gnid dem med olie. Bland sesamfrø, spidskommen, paprika og salt i en dyb tallerken. Vend kyllingelårene heri, og tryk sesamfrøene godt ind i kødet. Fordel kyllingelårene på en anden bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20 minutter sammen med blomkålen.

Butterbean-hummus

Afdryp butterbeans. Pil og pres hvidløg. Blend butterbeans, hvidløg, tahin, olie, spidskommen og vand i en blender eller foodprocessor, til det får en cremet konsistens. Smag til med citronsaft og salt.

Til servering

Skyl og tør persille. Lun brødet. Smør hummussen ud på et fad, og fordel de bagte blomkålsbuketter ovenpå. Dryp med olivenolie, og drys med paprika og plukket persille. Servér kyllingelårene med hummus, blomkål og de lunede fladbrød.

Find flere opskrifter i samme kategori

Krydrede kyllingelår med sesam

Krydrede kyllingelår smager skønt med en marinade af spidskommen og paprika. Jeg tilføjer også sesamfrø, der bliver dejligt sprøde.

Kyllingelårene tilbereder jeg ovnen, hvilket er super nemt. De bliver perfekt saftige og får dejligt sprødt skind.

Hummus af butterbeans

Hummus finder man på vores spisebord mindst et par gange i ugen. Den cremede dip er fyldt med proteiner og fibre, så den er fantastisk til at give ekstra mæthed til vegetariske måltider, og til frokost kan en god skefuld “on the side” forvandle de fleste salater til et fyldestgørende måltid.

Traditionelt er hummus lavet med kikærter, men sommetider bruger vi butterbeans i stedet, da det gør konsistensen endnu mere cremet.

Husk gerne at bruge en lys tahin – og altså ikke den fra Urtekram, men en, der er købt hos en mellemøstlig købmand (eller hos Rema1000, der også har en fin variant). Dét er rigtig tahin, hvis I spørger mig; helt lys, flydende og ikke bitter i smagen.

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Elsker seriøst dine opskrifter. Lavede lasagnen med quinoa den anden dag, genialt. Den der der indiske ret med med ristet blomkål er også en klar favorit. Tak for lækre overskuelige opskrifter.

Skriv en kommentar