Pesto-laks med mandelflager & fritter af søde kartofler


Der er virkelig nogle skønne, skønne retter på menuen i denne uges madplan i Femina. En vegetarisk tikka masala af aubergine (den MÅ I prøve!), en fyldig rugkernesalat med bagte tomater, super nemme pita-pizzas med krydrede kødboller og et paellafad med kylling, hvor alt tilberedes i ovnen helt uden et eneste gram af besvær.
Og så er der opskriften, I får her under: Pesto-laks med mandelflager & fritter af søde kartofler. Det har været min favorit i flere måneder efterhånden, når vi har haft laks på menuen, for kombinationen af pesto og mandelflager skaber en sprød og utrolig smagfuld skorpe, der gør fisken endnu mere saftig og lækker. Jeg serverer fritter af søde kartofler og aioli til, fordi… ej, det behøver jeg vist ikke nogen forklaring på. Det går man jo aldrig galt i byen med 😉

{ Find hele min madplan i Femina lige her }


{ PESTO-LAKS MED MANDELFLAGER & FRITTER AF SØDE KARTOFLER }
4 laksefileter med skindside, i alt ca. 800 g
1 dl grøn pesto
50 g mandelflager
2 spsk. olivenolie til stegning
FRITTER AF SØDE KARTOFLER
1 kg søde kartofler
2 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
TIL SERVERING
1 glas aïoli
50 g feldsalat
½ citron
FRITTER AF SØDE KARTOFLER: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl eller skrub søde kartofler; skær dem i både, og vend med olie og salt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde på overfladen.
Rør pesto og mandelflager sammen i en skål. Opvarm olien på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Læg laksestykkerne med skindsiden nedad på panden. Lad dem stege i et par minutter, imens du fordeler pesto-mandel-blandingen over hvert stykke med en ske. Sæt derefter panden i ovnen sammen med fritterne, men på en anden rist, i ca. 15 minutter, til fisken er netop gennemstegt og overfladen gylden.
SERVERING: Servér laks og fritter med aïoli, skyllet feldsalat og citron skåret i både.


 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar