Polenta med ristede grøntsager & pocherede æg

Polenta med grøntsager – Nem og sommerlig aftensmad

Cremet polentagrød med ristede grøntsager og pocherede æg. SÅ luksus-lækkert og SÅ nemt!

Nogle gange er det simple bare det bedste. En caprese salat med solmodne tomater og mozzarella. Ristet rugbrød med avocado. Pasta med citron, friskkværnet peber og parmesan. Særligt her om sommeren (det tør vi godt kalde det efter vejret de sidste mange dage, ikke?) elsker jeg retter som disse. Retter, der kan bikses sammen på nul-komma-fem, og hvor råvarerne får lov til at stråle uden alt for meget postyr.

Lige præcis sådan en opskrift er denne. Her er tale om en bund af cremet polenta toppet med bagte grøntsager og et pocheret æg. Så simpelt og så godt. Retten smager af sol og sommer, og så er det en forrygende opskrift både til hverdag, når man trænger til at få tømt grøntsagsskuffen, men den er samtidig også festlig og dejlig nem at servere for gæster, for opskriften kan snildt ganges op.

Og hey! Hvis du vil give retten ekstra sommer-fornemmelser, kan du vælge at stege grøntsagerne på grillen i stedet for i ovnen. Det er jeg sikker på kun vil gøre smagsoplevelsen endnu mere fantastisk.

POLENTA MED RISTEDE GRØNTSAGER & POCHEREDE ÆG

 
Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 250 g majsgryn til polenta, f.eks. fra Urtekram
  • 1 knsp. salt
  • 1¼ l kogende vand
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber

RISTEDE GRØNTSAGER

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 røde peberfrugter
  • 250 g cherrytomater
  • 2 rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

POCHEREDE ÆG

  • 1 l vand
  • 3 spsk. eddike
  • 4 æg

Fremgangsmåde

RISTEDE GRØNTSAGER

Tænd ovnen på 175°, og beklæd en bageplade med bagepapir. Skyl aubergine og squash, og skær dem i skiver. Rens peberfrugter, og skær dem i skiver. Skyl og halvér cherrytomater. Pil rødløg, og skær dem i både. Fordel alle grøntsagerne på bagepladen. Dryp olie over dem; krydr med timianblade, salt og peber, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til alle grøntsager er møre og gyldne

POLENTA

Bring vandet i kog i en gryde. Hæld majsgryn og salt i gryden, og rør godt rundt. Sæt låg på, og kog grøden i ca. 15 minutter på lavt blus, til den er cremet. Rør revet parmesan i, og smag til med salt og peber.

Bring vand og eddike i kog i en gryde. Skru ned, så vandet er lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop, så du nemmere kan ‘ploppe’ den ned i vandet.

Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du får skabt en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig om blommen.

Skub ægget ud i siden af gryden, og kog det i 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Imens kan du skabe endnu en hvirvel i midten af gryden og pochere det næste æg.

SERVERING

Top din polentagrød med de ristede grøntsager, pocherede æg og frisk timian, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar