Thai-beef-salat med peanutdressing

Thai salat med risnudler og oksekød

En af favoritterne, når jeg har lyst til et let sommermåltid, er en thai-beef-salat fyldt med grøntsager og lynstegt oksekød. Det er super tjept at bikse sammen, men resultatet bliver den smukkeste, sprudlende farve- og smagseksplosion.

Thai salat med peanutbutterdressing

Retten kan varieres i det uendelige og tilpasses både indholdet af jeres grøntsagsskuffe og kostpræferencer (fx kan oksekød erstattes med marineret tofu), men hvis I spørger mig, må I ikke undlade peanutdressingen. Den er god og løfter lige resultatet til et helt nyt niveau.

Thai-beef-salat med peanutdressing

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 15 min / i alt 40 min

Ingredienser

Thai-beef

  • 1 okseflanksteak, ca. 500 g
  • salt og friskkværnet peber
  • smagsneutral olie til stegning

Risnudelsalat

  • 300 g risnudler
  • 1 bakke blandet salat
  • 2 store gulerødder
  • 150 g bønnespirer
  • 1 agurk

Peanutdressing

  • 1 fed hvidløg
  • saft af 1 limefrugt
  • 2 store spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sesamolie eller olivenolie
  • ½ dl vand

Til servering

  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt koriander
  • 50 g ristede og saltede peanuts
  • 1 frisk rød chili

Fremgangsmåde

Risnudelsalat

Læg nudlerne i en skål, og hæld 1 l kogende vand over. Lad skålen stå i ca. 10 minutter, til nudlerne er møre. Hæld vandet fra. Skyl og tør salaten. Bland nudler og salat på et stort fad. Skræl gulerødderne, og høvl lange bånd af dem med en kartoffelskræller. Skyl bønnespirer og agurk, og skær agurken i skrå skiver. Vend både gulerødder, spirer og agurk i salaten.

Peanutdressing

Pil og pres hvidløg. Rør sammen med limesaft, peanutbutter, fiskesauce og olie. Tilsæt vand gradvist, til dressingen har opnået den rette konsistens. Dryp over nudelsalaten, og vend forsigtigt rundt.

Thai-beef

Krydr flanksteaken med salt og peber. Steg den i olie på en varm (grill)pande i ca. 5 minutter på hver side. Skær kødet i tynde skiver på tværs af fibrene, og fordel dem over salatfadet.

Til servering

Top retten med grofthakket mynte og koriander, peanuts og renset chili skåret i fine skiver.

Find flere opskrifter i samme kategori

Asiatisk sommermad med grøntsager

Thai-beef-salaten er en af favoritterne, når jeg har lyst til et let sommermåltid. Alt jeg har lyst til at spise til aftensmad på disse skønne, solrige dage er sprøde salater. Efter over et halvt år med bagte rodfrugter, kål og gryderetter en masse, stornyder jeg endelig at kunne servere lettere måltider med masser af frisk forårsgrønt.

Flere opskrifter på frisk og farverig asiatisk mad:

Kyllingespyd med kokos-quinoa

Sushi-skål med laks og grønne ris

Green curry med kylling

Rispapirsruller med asiatisk dadel-dip

Panang curry med kyllingekødboller

 

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Mmm. Jeg er gået i et ‘mode’, hvor der helst skal være masser af grønt i min mad og rigtig gerne uden kød. Tror måske den her snart skal på menuen, og så med en omgang marineret tofu i stedet for. Det lyder i hvert fald ufattelig lækkert, og det er efterhånden længe siden, at jeg har haft peanutbutter i hjemmet, hvilket jo klart er en fejl 😉

    1. Opskriften er også super god med tofu! Kan også anbefale at tilsætte edamamebønner for ekstra protein og mæthed 🙂

Skriv en kommentar