BBQ-blomkål med Grøn Gudindedressing (video)

BBQ-blomkål og Grøn Gudindedressing er et herligt match, hvis man har lyst til en snack inden sommermiddagen, men jeg holder også af at kombinere opskrifterne i en salatskål med coleslaw, sød-kartoffelfritter og bladgrønt. Opskriften på min bedste coleslaw og masser af ekstra grøntsagsinspiration finder I i Grøntsagsglæde*.

Links markeret med * er reklame for eget produkt

BBQ-blomkål med Grøn Gudindedressing

 
Tilbehør el. køderstatning til 4 personer

Ingredienser

GRØN GUDINDEDRESSING

  • 100 g cashewnødder
  • 2 fed hvidløg
  • saft af 1 citron
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld dild
  • 1 tsk. flagesalt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl vand

BBQ-BLOMKÅL

  • 2 dl kikærtemel
  • 1 tsk. salt
  • ca. 1 dl vand
  • 1 blomkål

BBQ-SAUCE

  • 140 g tomatpure
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 3 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

GRØN GUDINDEDRESSING

Hæld kogende vand over cashewnødderne i en skål, så det dækker, og lad skålen stå i 30 minutter. Si vandet fra cashewnødderne, og kom dem i en højhastighedsblender sammen med hvidløg, citronsaft, persille, dild, salt og peber. Blend, og tilsæt gradvist vand, til du får en helt glat, cremet og flydende konsistens. Smag dressingen til, og opbevar den på køl.

BBQ-BLOMKÅL

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Bland kikærtemel og salt i en skål. Tilsæt vand lidt efter lidt, imens du pisker kraftigt med et piskeris. Stop, når du har en sej og jævn konsistens uden klumper. Konsistensen skal være netop flydende, men ikke for tynd, i så fald vil den løbe af blomkålsbuketterne.

Rengør blomkålen, og skær buketterne af i mundrette størrelser. Kom buketterne ned i skålen, og vend dem i dejen, så de bliver helt dækkede. Dette gøres nemmest, hvis du bruger dine hænder. Fordel derefter de dækkede blomkålsbuketter på bagepladen, så de ikke rører ved hinanden. Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil overfladen er helt sprød og gylden. Imens kan du lave BBQ- saucen.

BBQ-SAUCE

Bland alle ingredienser til BBQ-saucen i en skål. Smag den til, så den bliver tilpas sød, sur, salt og stærk. 

Dyp de sprøde blomkålsbidder i BBQ-saucen, og placér dem tilbage på bagepladen. Sæt igen bidderne i ovnen, og bag dem i yderligere 15 minutter, indtil overfladen karamelliserer. Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

De to piv-lækre opskrifter er fra min nyeste kogebog “Grøntsagsglæde“*. Sprøde og perfekt snaskede BBQ-blomkål og den lækreste, cremede Grøn Gudindedressing. Begge opskrifter er veganske, og så er det helt fænomenale , hvis man gerne vil skære lidt på sit kødindtag i hverdagen, men ikke ved, hvor man skal starte.

Blomkål hotwings

De sprøde blomkålsbidder minder så meget om hotwings, at man nemt kunne snyde mig, og på sultne dage kan jeg snildt tømme en hel bradeplade – allerhelst dyppet i en skål Grøn Gudindedressing.

Vegansk dip med cashewnødder

Den skønne, mintgrønne dressing er lavet på cashewnødder, og har du en god blender, bliver den fuldstændig smooth og får næsten smag af en cremefraiche eller flødeost med masser af urter. Det er blevet en af mine ultimative favoritter både som dip og salatdressing, så jeg håber, I vil give den et forsøg.

Bestil dit eksemplar af Grøntsagsglæde lige her*

14 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvis nogen spørger, hvor jeg er, er jeg i supermarkedet efter blomkål og cashewnødder 😍 ahmen den opskrift er da perfekt til sådan en solbeskinnet lørdag, glæder mig til at prøve den ☀

      1. Har lige spist både blomkålene og dressingen til aftensmad, og det var et stensikkert hit 👏 tak for de gode opskrifter, de rammer helt sikkert tallerknen igen snart 🙏😍

  2. Hej Emma<3
    Ved du, om man kan man bruge andet end kikærtemel? Det ser super lækkert ud
    Kys

    1. Hej Amy 🙂 Hm… kikærtemel er lidt specielt, fordi det bliver fast og sprødt på en anden måde, når det bages. Men måske fint majsmel eller hvedemel vil fungere? Jeg har ikke selv prøvet, men giv det da et skud 🙂

  3. Ej, det både lyder og ser lækkert ud! Den opskrift må jeg helt sikkert prøve 😊
    Lidt ude af kontekst, men jeg tænkte på, om du har eller kender en god opskrift på indisk vindaloo? 😃
    Knus og god weekend!

    1. Hej Anne 🙂 Tak! Glæd dig, hæhæ 🙂
      Det har jeg ikke nej, men det må jeg da helt sikkert få gjort noget ved 😉

  4. Det ser så lækkert ud og skal helt sikkert prøves. Må jeg også spørge hvor din fine t-shirt er fra? Har let efter en i i den farve :0)

  5. Hej Emma,
    Tak for en virkelig fed blog! Opskriften ser så lækker ud – den skal jeg helt sikkert have prøvet 🙂
    Jeg har dog lidt problemer med at finde kikærtemel.. Hvor kan det købes henne? 🙂
    Mvh Malou

    1. Hej Malou 🙂 Du kan købe det hos mellemøstlige købmænd. Jeg har også fundet det i Føtex og Superbrugsen.

  6. Glæder mig til at lave opskriften, ser virkelig lækkert ud! Der står at blomkålen skal bage 15 minutter til sidst, men i videoen siger du 10 minutter? Man kan selvfølgelig bare holde øje med dem, men ville lige gøre opmærksom på det 🙂

Skriv en kommentar