Ratatouillesalat

Ratatouille er jo traditionelt en fransk sammenkogt ret, hvor forskellige grøntsager sauteres i olivenolie med krydderurter, og her har jeg forvandlet retten til en lunende og lækker salat, tilberedt af nogle af sommerens bedste råvarer. Det er en af opskrifterne fra sommerkapitlet i min kogebog Grøntsagsglæde, som jeg ofte laver.

Lun salat med mange grøntsager

Ratatouillesalaten smager både herligt til grillet kød – fx en rib eye steak, hvis man skal lave en rigtig herremiddag – men jeg holder også af at forvandle salaten til et mættende måltid ved at servere den med et spejlæg og grillet halloumiost eller friskhøvlet parmesan. Super simpel sommermad, når det er bedst.

RATATOUILLESALAT

 
Tilbehør til 4 personer
forberedelse 10 / tilberedning 30 / i alt 40

Ingredienser

 • 1 aubergine
 • 1 squash
 • 2 røde peberfrugter
 • 250 g cherrytomater
 • 2 rødløg
 • 1 helt hvidløg
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1⁄2 spsk. tørret eller finthakket frisk oregano
 • 1⁄2 spsk. tørret eller finthakket frisk rosmarin
 • salt & friskkværnet peber
 • 100 g rucola

VINAIGRETTE

 • 2 spsk. hvidvinseddike
 • 3 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. honning
 • 1 tsk. dijonsennep
 • salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.

Skær aubergine og squash i skiver. Fjern kernerne fra peberfrugterne, og skær dem i skiver. Halvér cherrytomaterne. Pil rødløgene, og skær dem i både. Placér alle grøntsagerne på bagepladen. Skær toppen af det hele hvidløg, så du kan se hvidløgsfeddene, og placér det ligeledes på bagepladen. Dryp olivenolie over grøntsagerne og en smule ned i hvidløget. Drys med oregano, rosmarin, salt og peber. Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, til alle grøntsagerne er møre og gyldne.

Ryst eller rør ingredienserne til vinaigrette sammen, og smag til. Pres de bløde hvidløgsfed ud af det bagte hvidløg, og brug derefter en gaffel til at kvase feddene, så du får en pasta. Rør hvidløgspastaen i vinaigretten.

Vend rucola sammen med de bagte grøntsager. Dryp med vinaigretten med bagt hvidløg, og vend forsigtigt rundt. Servér gerne salaten lun. Den smager dog også dejligt koldt.

Find flere opskrifter i samme kategori

Jeg bliver sommetider spurgt, om jeg egentlig selv bruger mine egne kogebøger. Svaret er JA, jeg bruger dem alle, for fælles for bøgerne er netop, at de er fyldt med mine absolutte favoritopskrifter. De opskrifter, jeg vender tilbage til igen og igen – og som jeg alligevel ikke altid kan huske i hovedet 😉

Den kogebog, jeg hiver oftest ned fra hylden i øjeblikket, er uden tvivl Grøntsagsglæde. Og det skyldes ikke kun, at det er den nyeste i samlingen, men også at bogen indeholder det, jeg kalder min ”værkstøjskasse”. De 10 dressinger, jeg bruger oftest til at få grøntsager til at smage helt fantastisk. Mine 10 favorit-dips, der blandt andet er en klassisk hummus og pesto, den lækreste asiatiske dadel-dip og en spicy grøn chutney. Og 10 x drys, som jeg nyder som sprøde snacks eller som knas på en salat.

Læs mere: Et kig i min nye kogebog

Noget, der har været ekstra herligt ved at bruge Grøntsagsglæde, er, at bogen er inddelt efter sæson. Det betyder, at jeg de første måneder fra bogens udgivelse lavede mad fra forårskapitlet, og nu er jeg begyndt at bladre rundt i sommerkapitlet for inspiration til friske og farverige måltidssalater samt tilbehør til grillmaden.

Hvis du prøver opskriften eller laver mad fra Grøntsagsglæde, vil jeg blive utrolig glad, hvis du vil dele et billede på Instagram. Jeg elsker at se, at I har glæde af mine opskrifter! Tag mig @emmamartiny og brug #grøntsagglæde og #martinyfood ♥

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Yes, den SKAL jeg prøve at lave snarest! Siden du viste den salat frem første gang (jeg tror, det var på Instagram), har jeg ville finde en opskrift på en lignende salat. Jeg elsker ratatouille og anderledes salater, så den må være lige noget for mig. Og nå ja, så er alle dine opskrifter jo bare gennemført lækre 😃 Dog må jeg i samme ombæring gå til bekendelse og indrømme, at jeg ikke ejer Grøntsagsglæde (endnu altså, hæhæ) 😉

  1. Det skal du da! Den er SÅ god 🙂 Du må få fingrene i Grøntsagsglæde – er sikker på, den er noget for dig.
   KH <3

Skriv en kommentar