Vaffeltoast med avocado og pocherede æg

Vafler med havregryn og avocado

Med havregryn i dejen får man fiberrige, mættende vafler, der sagtens forvandles til klassiske søde af slagsen, hvis man tilsætter lidt kokossukker. Prøv eksempelvis denne opskrift, hvor vaflerne serveres med den lækreste vaniljeprikkede appelsin-tahin creme. I dagens anledning serverer jeg dog vaflerne i en salt udgave, der er perfekt både til brunch, frokost og aftensmad, når de bliver forklædt som de lækreste avocadomadder.

Vaffeltoast med avocado og pocheret æg

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 1 t

Ingredienser

Vaffeltoast

 • 3 dl finvalsede havregryn
 • 1½ dl mælk
 • 1½ dl yoghurt naturel
 • 2 æg
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 knsp. salt
 • olie til stegning

Pocherede æg

 • 1 l vand
 • 3 spsk. lys eddike
 • 4 æg

Avocadomos

 • 3 modne avocadoer
 • saft af ½ citron
 • salt og friskkværnet peber

Til servering

 • 1 potte rød skovsyre

Fremgangsmåde

Vaffeltoast

Blend havregryn til fint mel i en blender eller foodprocessor. Tilsæt de resterende ingredienser – med undtagelse af olie – og kværn videre, til dejen er helt glat. Opvarm vaffeljernet, og smør det med en smule olie. Bag vafler af havregrynsdejen.

Pocherede æg

Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet holdes lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du skaber en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig omkring blommen. Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Tag det op, skab endnu en hvirvel i midten af gryden, og pochér de resterende æg på samme måde.

Avocadomos

Flæk avocadoerne; fjern stenen, og mos avocadokødet med citronsaft, salt og peber i en skål.

Til servering

Fordel avocadomosen på de friskbagte vafler, top med pocherede æg, og pynt med skovsyre. Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Andre opskrifter med sunde vafler

Ahmen hvad giver I mig?! Avocado + vafler + pocherede æg. Så bliver det da ikke mere Instagram-venligt!

De sidste år har mange fået øjnene op for, at vafler kan serveres med andet end sukker og syltetøj, og at vaffeljernet også er et helt fantastisk redskab til at få aftensmaden på bordet i en fart. Jeg er kæmpe fan af konceptet, og i min kogebog Herlig & ærlig mad har jeg eksempelvis en opskrift på de lækreste, sprøde falafelvafler lavet af kikærter. Den basisopskrift, jeg oftest bruger er dog baseret på havregryn, og det er den, I får i dag.

Læs mere: Sunde vafler med hummus & halloumi

Med havregryn i dejen får man fiberrige, mættende vafler, der sagtens forvandles til klassiske søde af slagsen, hvis man tilsætter lidt kokossukker. Prøv eksempelvis denne opskrift, hvor vaflerne serveres med den lækreste vaniljeprikkede appelsin-tahin creme.


{ Find hele denne uges madplan i Femina lige her }

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Uh, der er mange lækre opskrifter i denne uges madplan!
  Lige et spørgsmål til en anden opskrift: Putter du risene ind i quesadillasne?

 2. Hej Emma. Lækker opskrift! Tror du, vaflen kan laves som pandekage i stedet, hvis man ikke ejer et vaffeljern?

Skriv en kommentar