Vaffel toast med avocado og pocherede æg

vaffel toast

Ahmen hvad giver I mig?!

Avocado + vafler + pocherede æg.

Så bliver det da ikke mere Instagram-venligt!

Vaffeltoast med avocado og pocheret æg

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 1 t

Ingredienser

Vaffeltoast

  • 3 dl finvalsede havregryn
  • 1½ dl mælk
  • 1½ dl yoghurt naturel
  • 2 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • olie til stegning

Pocherede æg

  • 1 l vand
  • 3 spsk. lys eddike
  • 4 æg

Avocadomos

  • 3 modne avocadoer
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • 1 potte rød skovsyre

Fremgangsmåde

Vaffeltoast

Blend havregryn til fint mel i en blender eller foodprocessor. Tilsæt de resterende ingredienser – med undtagelse af olie – og kværn videre, til dejen er helt glat. Opvarm vaffeljernet, og smør det med en smule olie. Bag vafler af havregrynsdejen.

Pocherede æg

Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet holdes lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du skaber en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig omkring blommen. Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Tag det op, skab endnu en hvirvel i midten af gryden, og pochér de resterende æg på samme måde.

Avocadomos

Flæk avocadoerne; fjern stenen, og mos avocadokødet med citronsaft, salt og peber i en skål.

Til servering

Fordel avocadomosen på de friskbagte vafler, top med pocherede æg, og pynt med skovsyre. Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Glutenfrie vaffel toast

Vaffel toast laver jeg her på en dej af havregryn.

Med havregryn i dejen får man fiberrige, mættende vafler, der sagtens forvandles til klassiske søde af slagsen, hvis man tilsætter lidt kokossukker.

I dagens anledning serverer jeg dog vaflerne i en salt udgave, der er perfekt både til brunch, frokost og aftensmad, når de bliver forklædt som de lækreste avocadotoasts.

Avocadotoast med pocherede æg

Jeg topper mine vaffel toast med en lækker avocado mos samt pocherede æg.

Det kan virke lidt intimiderende at skulle pochere æg, hvis man aldrig har prøvet før. Men bare rolig! Jeg lover, at det er super nemt!

Når man pocherer æg, koges det det direkte i en gryde med vand, tilsat en smule eddike. Eddiken hjælper hviden med at samle sig om blommen. Når gryden simrer, laver man en hvirvel med et piskeris, som ægget slåes ud i midten af. Jeg synes, det er nemmest først at slå ægget ud i en lille kop, så jeg nemt kan ploppe det ned i midten af hvirvlen.

Ved denne simple metode får du en fast hvide og en lækker, flydende blomme.

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Uh, der er mange lækre opskrifter i denne uges madplan!
    Lige et spørgsmål til en anden opskrift: Putter du risene ind i quesadillasne?

  2. Hej Emma. Lækker opskrift! Tror du, vaflen kan laves som pandekage i stedet, hvis man ikke ejer et vaffeljern?

Skriv en kommentar