Lammekebabspyd med tahindressing

Kebabspyd med råkost

I denne opskrift vender jeg tahindressing i en simpel råkost af gulerødder. Råkosten smager skønt som tilbehør til kebabspyd, hvor jeg i denne opskrift har lavet en variant med lam. Du kan sagtens erstatte lam med enten oksekød eller kylling. Er du mere i humør til en kødfri dag, vil falafel også smage fremragende til.

Lammekebabspyd & gulerodsråkost med tahindressing

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 6 t 20 min / i alt 6 t 45 min

Ingredienser

Lammekebabspyd

  • 500 g lammekød i tern
  • 8 grillspyd

Kryddermarinade

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. friskrevet muskatnød
  • 1½ tsk. salt
  • friskkværnet peber

Gulerodsråkost

  • ½ kg gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl tahin
  • 1 tsk. honning
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • ca. ½ dl vand
  • 100 g tørrede dadler
  • 50 g pinjekerner
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Til servering

  • 4 fladbrød

Fremgangsmåde

Kryddermarinade

HUSK! Læg kødet i marinaden, før du tager på arbejde om morgenen – eller måske allerede aftenen før.

Bland alle ingredienser i en skål. Vend lammekødet i marinaden, og stil den på køl i mindst 6 timer (og gerne natten over).

Gulerodsråkost

Skræl og riv gulerødderne groft. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med tahin, honning, citronsaft, salt og peber. Rør gradvist vand i, indtil konsistensen bliver flydende. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig. Vend de revne gulerødder i. Skær dadlerne i skiver, rist pinjekernerne let på en tør pande, og skyl og hak persillen fint. Drys det over salaten.

Lammekebabspyd

Sæt det marinerede kød på spyd. Steg spyddene på en grill eller (grill)pande.

Servering

Anret grillspyddene på et bræt, og servér med gulerodssalat og lunede fladbrød.

Find flere opskrifter i samme kategori

Råkost med gulerod og tahin

Jeg ææælsker tahin. Det skal man nok ikke have fulgt mig særlig længe for at opdage 😉 Den cremede masse af kværnede sesamfrø tilføjer en fantastisk fedme og nøddeagtig smag til både det salte og det søde køkken, og jeg er særligt glad for at dryppe lidt tahin over min morgenmad eller at røre det til en lækker dressing.

Jeg ved ikke med jer, men jeg har fået serveret råkost med rosiner virkelig mange gange som barn, og her har klassikeren altså fået et (tiltrængt) ansigtsløft. Tahindressingen giver råkosten et mellemøstligt twist, og så har jeg udskiftet rosiner med dadler og tilføjet lidt ristede pinjekerner og bredbladet persille for ekstra luksus. Resultatet er stjernelækkert, og råkosten passer perfekt til smagfulde, krydrede kebabspyd.


{ Find denne uges madplan i Femina lige her }

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma
    Jeg vil gerne prøve kræfter med tahin, men jeg er i tvivl om, hvilken jeg skal vælge. Med eller uden salt? Hvad foretrækker du?
    Vh Anne

    1. Hej Anne 🙂 Jeg vil klart anbefale en lys tahin (og dermed IKKE den fra urtekram). Det kan fåes hos mellemøstlige kødmænd men de har også en god variant i Rema1000 🙂

Skriv en kommentar