Min sommerlæseliste 2018


Sommerferien er uden tvivl den tid på året, hvor jeg får læst flest bøger. Og jeg har på fornemmelsen, at det samme gælder jer? Det er så rart med ekstra tid til at få tygget sig igennem nogle af de bøger, man længe gerne har ville tage hul på, og så er det jo utroligt, hvor hurtigt man når sidste side, når læsningen ikke kun foregår en halv time inden sengetid.
Min sommerlæseliste finder I nedenfor. Der er plads til et par stykker mere, og i det hele taget er boganbefalinger altid velkomne her på domænet, så send endelig jeres favoritter videre.

{ Min sommerlæseliste 2018 }
Indeholder reklamelinks
Norwegian Wood af Haruki Murakami
Jeg elsker Murakamis univers, men denne har jeg aldrig fået læst. Romanen er en nostalgisk historie om tab, spirerende seksualitet og kærlighed til to meget forskellige kvinder. Historien starter, da hovedpersonen pludselig hører The Beatles’ ‘Norwegian wood’, imens han befinder sig på et fly. Øjeblikkelig tages han hovedkulds tilbage til minderne om en turbulent og stormende ungdomsforelskelse. 
Den, der lever stille af Leonoa Christina Skov
Denne har jeg fået anbefalet af en håndfuld veninder – og mange af jer, der læser med her på bloggen. Romanen er skrevet af den fascinerende og begavede Leonoa Christina Skov, der besluttede sig for at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv, da hendes mor dør. En eftersigende stærk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, som jeg virkelig glæder mig til at dykke ned i.

Derfor er buddhismen sand af Robert Wright
Denne har jeg allerede læst de første kapitler af, og jeg er meget begejstret. Bogen tager udgangspunkt i en af buddhismens kerneindsigter: Årsagen til lidelse – og til at vi påfører andre lidelser – er, at vi ikke ser verden klart. Og så går den i dybden med et andet budskab, der omhandler, hvordan vi (heldigvis) gennem meditation kan opnå klarhed. Hvis du mangler motivation til at starte din egen meditationspraksis, opstår den nærmest fra første side.
Hvad har I planer om at læse denne sommer? Del endelig i kommentarfeltet.


 

24 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Jeg har “Stadig mig” af Jojo Moyes liggende og vente på min sommerferie. Og så overvejer jeg at læse “Den der lever stille” igen. Den er virkelig god, den skal du glæde dig til at læse.
  Kh. Line

 2. Det lyder som nogle dejlige bøger, der giver en masse stof til eftertanke! 🙂
  Jeg er ikke så god til at få læst, så det sidste år har jeg brugt Mofibo. Jeg har slugt alle Jo Nesbøs bøger om Harry Hole 🙂 Jeg har dog købt hans nye bog Macbeth, som jeg har planer om at få læst i løber af min ferie. Det kan noget andet sådan at læse i en fysisk bog!

  1. Jeg er ikke helt kommet på lydbogsbølgen, men måske jeg skal give det et forsøg denne sommer. Tænker det vil være perfekt til transporttiden på rejser 🙂

 3. Jeg har også en del bøger på min sommerlæsningsliste, men jeg glæder mig især til at læse Søren Sveistrups ‘Kastanjemanden’, som jeg fik i dimissionsgave for et par uger siden. Jeg elskede dr1 serien ‘forbrydelsen’, som han skrev manuskriftet til, så jeg glæder mig virkelig til at læse hans første bog 🙂

  1. Uh, den skulle være ret uhyggelig, har jeg hørt. Men den er helt sikkert drøn spændende! :-O

   1. Jeg er svært glad for lydbøger! Specielt fordi jeg har så meget transporttid. Jeg kører vanligt i tog ca. 2 timer dagligt når jeg skal til/fra studie 🙂

 4. Jeg skal i gang med to bøger, som jeg glæder mig til at læse: “En anden gren” af Jesper Wung-Sung og “I gode hænder” af Christian Mørk. Jeg har bbege bøger liggende og skal nu beslutte mig for, hvilken en, som jeg skal starte med 🙂

  1. Jesper Wung-sung plejer at skrive nogle fantastiske bøger. Den må jeg lige tage et kig på. Tak! 🙂

 5. Jeg er ved at læse “The Castle in the Pyrenees” af Jostein Gaarder (som også har skrevet “Sofies Verden”) -der følger mange store tanker med, når man læser den. Og så vil jeg også gerne læse “Der bor Hollywoodstjerner på vejen” og “All the Light We Cannot See”. God sommer! 🙂 Kram

  1. uh, spændende! Den må jeg lige tjekke ud.
   Glæd dig til “Der bor Hollywoodstjerner på vejen”. Den er virkelig fin <3

 6. Jeg har det på præcis samme måde – jeg læser også mest i sommerferien. Det er så dejligt med tid til at læse for sjov, frem for unilæsning og lignende!
  Jeg vil anbefale Elena Ferrantes Min geniale veninde – og de resterende i serien. Jeg slugte de bøger! De handler om to veninder, om deres opvækst sammen i Napoli, og om en relation der er præget af både stor kærlighed og konkurrence. Man følger dem fra de er helt små, og frem igennem hele livet, og får samtidig tid, områder og politik flettet fint ind, som er noget der præger deres hverdag, livsstil og valg. Det er vildt interessant!
  Og så noget, som jeg faktisk ikke ved, om der kunne falde i din smag – men Vandrende Sjæle af Stephanie Meyer (hende, der har skrevet Twilight). Der står på den, at det er en sci-fi for folk, der ikke er til sci-fi, og det tror jeg er ret rammende. Andet kan jeg ikke sige – den er bare VILDT god!

  1. Uuh, tak for tippet. Det lyder jo lige som noget for mig – den første især! Tak, Caroline 🙂

 7. Uh, jeg elsker virkelig også at læse. Det bedste er de der ferier, hvor man bliver så opslugt af en bog, at man ikke har lyst til at lave andet, før den er slut, hehe.
  Lige nu læser jeg “Pigen uden navn” af Christina Baker Kline, og selvom jeg ikke er nået langt endnu, så tegner det allerede godt 😉

  1. Lige præcis! Det er så fantastisk bare at kunne blive fuldstændig opslugt af et univers på den måde. Det eneste frygtelig er, når man så nærmer sig bogens afslutning – det er så bitter/sødt 😉

   1. Årh ja. Jeg synes næsten, at man kan komme til at savne personerne lidt. Det er lidt spøjst 😉

 8. Spændende! Jeg har også “Den der lever stille” på min sommerlæseliste. 😊
  På min læseliste er der også noget virkelig “flippet” i år nemlig bogen “Medicinhjulet” af Sun Bear og Wabun. Bogen handler om den indianske astrologi, hvor grundtanken er at vi mennesker som de eneste væsner på jorden er født i ubalance. Idianerne mener, at mennesket er født ind i “Medicinhjulet” med en given energi (krystal) og et totemdyr 😅Hjulet består af 36 krystaller/sten med forskellige energier og egenskaber fra jordens elementer (sol, måne, jorden ect.)). Tanken er at hvis man forstår den energi og de talenter man er født med og hvordan man påvirkes, så kan man bruge energierne til at flytte sig i hjulet. Jeg har ikke læst bogen, men jeg fornemmer at den er sådan lidt indiansk “selvrealisering” (måske endda lidt indiansk “law off attracktion”) kombineret med indiansk medicin med alt hvad det indebærer af krystaller og naturelementer.

 9. Halløj, gode anbefalinger er altid dejligt 😊
  Shantaram af Hregory David Roberts er en fuldstændig fantastisk bog om kærlighed, venskaber, barske og finurlige oplevelser.
  Cecilia Aherns bøger har jeg også været så begejstrede over, at jeg ikke har kunnet sove, når jeg er kommet godt igang 😁
  Lucy Dillons bøger er nemt læste og super søde 🤗
  Åsa Hellberg skriver med humor.
  Jonas Jonassons bøger er sjove, skæve og har masser af gang i den!
  Har også læst mange bøger af Hanne Vibeke Holst hvor især Kronprinsessen har sat sig spor
  Uhh jeg kan blive ved 😆
  Rigtig god ferie!
  Mange hilsner
  Tina

 10. “Derfor er buddhismen sand” skal jeg da helt sikkert læse. Tak!
  Jeg skal også læse “Den der lever stille”. Ellers er der “We Should All be Feminists” af Chimamanda Ngozi Adichie, “Educated: A Memoir” af Tara Westover, “I Know Why the Caged Bird Sings” af Maya Angelou. Og tror også jeg skal have læst “The Alchemist” af Paulo Coelho igen.
  Jeg er inde i en periode hvor jeg har lyst til at læse bøger baseret på folks liv, erindringer og erfaringer som kan give mig bredere perspektiver og motivere mig. Det er jo egentlig noget af det fantastiske ved bøger generelt, men når jeg ved det er virkelig erfaringer der ligger bag, virker det anderledes på mig.

  1. Det lyder som en helt fantastisk læseliste, Pernille. Alkymisten er også en evig favorit hos mig, og jeg vil gerne læse “We Should All be Feminists”.
   Tak fordi, du deler!

 11. Dejligt med inspiration til sommerlæsningen. Det er bare en af de rigtige dejlige ting ved sommerferien – ro til at kunne dykke helt ind og forsvinde i en bog.
  Denne sommer skal jeg helt sikkert læse “Denne dag, et liv” af Jens Andersen igen. En selvbiografi om Astrid Lindgren, som jeg synes er så fascinerende, at den godt kan tåle at blive genlæst. Mega sej kvinde, altså!
  Derudover vil jeg læse “At rejse med let baggage” af Tove Jansson. En novellesamling, hvor bogens forside og i særdeleshed bogens titel vækker en nysgerrighed i mig. Og så synes jeg bare, at Tove Janssons univers er så fint og finurligt.
  Og derudover forhåbentlig en hel masse flere bøger; gerne de tre, som du også selv nævner. Tak for god inspiration!

  1. Selv tak, Anne-Mette – og lige over. Lyder som nogle herlige bøger, du har planer om at læse denne sommer.

Skriv en kommentar