One-pot-pie med oksekød, chorizo og polenta-låg

One-pot-pie med kød og polenta

Denne opskrift  I simpelthen prøve. Det er en såkaldt one-pot-pie, en form for tærte, der er lavet i en gryde uden bund men med et sprødt låg. Under låget, der her består af ristet polenta, gemmer der sig et fyld af mørt og saftigt oksekød, chorizo, tomater og krydderier. Og jeg siger jer, her er tale om en crowd pleaser. Jeg serverede min one-pot-pie for en gruppe af vores venner, og særligt mændene var ved at falde i dåner over, hvor godt det smagte.

One-pot-pie med oksekød og chorizo

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 3 t 15 min / i alt 3 t 40 min

Ingredienser

One-pot-pie med oksekød og chorizo

 • 1 kg oksebov (i tern)
 • 150 g tørret chorizo
 • salt og friskkværnet peber
 • 2 løg
 • 5 fed hvidløg
 • 4 laurbærblade
 • 1 spsk. paprika, gerne røget
 • 1 spsk. tørret oregano
 • ½ spsk. tørret rosmarin
 • 5 dl rødvin
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 140 g koncentreret tomatpuré
 • 1 glas grønne oliven

Polenta-låg

 • 125 g polenta
 • ¾ l vand
 • 100 g parmesan
 • ½ tsk. revet muskatnød
 • salt
 • lidt olie til pensling

Til servering

 • 1 håndfuld frisk oregano

Fremgangsmåde

Polenta-låg

Hæld polentagryn i kogende vand, mens du pisker. Kog i ca. 15 minutter under låg, indtil grøden bliver sej og cremet. Tilsæt friskrevet parmesan, og smag til med muskatnød og salt. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir. Fordel polentagrøden på bagepapiret i et jævnt lag. Stil fadet på køl i 3 timer, så polentaen kan stivne.

One-pot-pie med oksekød og chorizo

Skær chorizo i grove skiver, og steg dem i en stor gryde, til de bliver let gyldne. Skær okseboven i 3 cm store tern. Krydr godt med salt og peber. Steg kødet sammen med chorizoen, så det bliver brunet på alle sider. Pil og hak løg og hvidløg, og lad dem svitse sammen med kødet under omrøring, til løgene er klare. Tilsæt laurbærblade, paprika, oregano og rosmarin, og lad det stege i et par minutter. Tilsæt derefter rødvin, hakkede tomater, tomatpuré og oliven. Lad retten simre under låg i ca. 3 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden, når du stikker til det med en grydeske. Smag til med salt og peber.

Polenta-låg fortsat

Tænd ovnen på 225°. Skær polentabunden i runde skiver ved at udstikke dem med et vandglas, og pensl skiverne med olie. Tag gryden af varmen, og placér polentaskiver på overfladen. Sæt gryden i ovnen i 15 minutter, til polentaen er sprød.

Til servering

One-pot-pie serveres i gryden, så hver især ved bordet selv kan hælde op i skåle. Pynt med frisk oregano på toppen.

Find flere opskrifter i samme kategori

Spansk comfort food

Retten minder mig om den type mad, vi fik serveret i Spanien, da jeg gik på Caminoen for et par år siden: Comfort food med fylde og smag, der har fået lov til at simre og hygge sig i timevis. Det virker måske ikke som det oplagte sommermåltid, men når de kan servere stærke, tunge gryderetter i det spanske landkøkken, hvor solen bager betydeligt mere end her i norden, ja, så tænker jeg også, vi kan være med. Og så kan man jo altid spise en frisk salat ved siden af. En grøn én af slagsen med urter og friskbælgende ærter ville uden tvivl gøre sig fremragende til.


{ Find hele denne uges madplan i Femina her }

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar