Salat med stenfrugter og mozzarella

Salat med stenfrugter

Denne salat med stenfrugter er helt vidunderlig som forret inden sommermiddagen. Jeg vil også anbefale den som en del af en festlig buffet.

Har du nogle flotte, solmodne tomater, så tøv endelig ikke med at smide en håndfuld af dem på brættet også, for det klæder kombinationen virkelig fint.

STENFRUGTSALAT

Forret eller tilbehør til 4 personer

Ingredienser

  • 3 nektariner
  • 4 abrikoser
  • 1 kugle mozzarella, gerne bøffelmozzarella
  • 70 g serranoskinke
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt & friskkværnet peber

DRESSING

  • 1 spsk. balsamiceglace (gerne hjemmelavet efter opskriften i Grøntsagsglæde)

RUGBRØDSCROUTONER

  • 4 skiver rugbrød
  • 1 spsk. olivenolie
  • en smule salt

Fremgangsmåde

RUGBRØDSCROUTONER

Tænd ovnen på 175 grader. Skær rugbrødet i tern. Skær evt. kanterne fra, hvis de er hårde. Fordel ternene på en beklædt bageplade. Vend dem i olivenolie, og drys let med salt. Bag rugbrødscroutonerne i 10-15 minutter, til de er knasende sprøde.

STENFRUGTSALAT

Del nektariner og abrikoser i kvarte, og fordel dem på et bræt. Riv mozzarellaosten i mindre stykker, og fordel dem over brættet. Del skiver af serranoskinke i to, og anret dem over salaten sammen med masser af basilikumblade. Dryp olivenolie og balsamicoglace over brættet, og kværn med salt og peber. Fordel rugbrødscroutonerne over, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Stenfrugter, mozzarella og croutoner

Salat med stenfrugter kan laves med alt fra nektariner, blommer og ferskener. Anret dem på et stort bræt med mozzarella, croutoner og italiensk lufttørret skinke. Det er en simpel med dekorativ forret. Virkelig, virkelig simpelt men super dekorativt, og det er lige før, det var den ret, der hittede mest omkring middagsbordet, selvom den ikke havde taget mig meget mere end 10 minutter at bikse sammen.

Croutoner af rugbrød

Opskriften på rugbrødscroutoner stammer fra min kogebog Grøntsagsglæde. Jeg foretrækker dem ofte over klassiske croutoner, både fordi de er sundere, men også på grund af deres let syrlige smag, der klæder de fleste salater utrolig godt. Eksempelvis denne, hvor det er lækkert modspil til de søde stenfrugter og den cremede mozzarellaost.

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Du er bare en stjerne til salater – tak fordi du deler 😍 har lige lavet denne – SÅ lækkert! Den bliver et sommerhit her, det er100% sikkert. Brugte Bresaola istf Parma skinke, fordi det var det, jeg havde – og det var top-godt! Næste gang bliver det Parma 👌😉

Skriv en kommentar