Laksefrikadeller med quinoasalat

Laksefrikadeller med quinoasalat

Her får du opskriften på saftige laksefrikadeller med en frisk quinoasalat, der indeholder avocado, agurk og syltede rødløg. Retten serveres med en cremet feta-dip, der smager SÅ skønt.

Farsen til frikadellerne er lynhurtig at smække sammen, da ingredienserne blot skal køre i en foodprocessor. Rødløgene syltes på få minutter, og feta-dippen skal ligesom fiskefarsen køre i en foodprocessor ind til den får en lækker, cremet konsistens.

Laksefrikadeller med quinoasalat

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 40 min / i alt 1 t 10 min

Ingredienser

Laksefrikadeller

  • 600 g laksefilet
  • 3 spsk. finvalsede havregryn
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 3 forårsløg
  • smør til stegning

Syltede rødløg

  • 1 rødløg
  • 1 dl æblecidereddike

Quinoasalat

  • 4 dl quinoa
  • 1 agurk
  • 2 modne avocadoer
  • 50 g feldsalat
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

Fetadip

  • 1 håndfuld mynte
  • 200 g blød feta
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Laksefrikadeller

Fjern skindet fra laksen, og hak kødet fint, men kortvarigt i en kødhakker eller foodprocessor. Tilsæt havregryn, æg, salt og peber, og kør igen. Rens forårsløg, skær dem i tynde skiver, og rør dem i fiskefarsen. Sæt farsen på køl.

Syltede rødløg

Pil rødløget, og skær det i meget tynde både. Læg i en lille skål, hæld eddike over, og lad det stå indtil servering.

Quinoasalat

Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Skyl og skræl agurken fra top til bund med en kartoffelskræller, så du får lange bånd. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl feldsalat, og bland den med quinoa, agurk og avocadoskiver på et fad. Dryp olie og citronsaft over, og krydr med salt og peber.

Fetadip

Kør mynte, feta, yoghurt og olie sammen i en blender. Smag til med citronsaft og peber.

Til servering

Form frikadeller af fiskefarsen, og steg dem i smør på en pande. Lad dem blive gyldne, før du vender dem. Dryp fetadressingen over quinoasalaten, top med syltede rødløg, og servér salaten til de lune fiskefrikadeller.

Find flere opskrifter i samme kategori

Madplaner til nem aftensmad

Imens jeg skriver dette blogpost, sidder jeg sulten og venter på, at min aftensmad bliver færdig i ovnen. Det har derfor været liidt pinsomt at sætte collager sammen med billeder af lækre måltider, imens min mave rumler på livet løs. Men bare rolig – der står en skål chips og et glas kombucha ved min side, så jeg lider ingen nød 😉

Nedenfor kan I finde links til de sidste tre ugers madplan, som jeg har lavet til Femina. I får links til to ekstra uger, da jeg jo ikke fik delt opskrifterne, imens jeg var på ferie, men der er så mange skønne retter imellem, at jeg simpelthen bliver nødt til at sende dem jeres vej også.

{ MADPLAN UGE 31 }
Mandag: Tacos med søde kartofler, avocado og chili-mayo
Tirsdag: Galette med aspargesbroccoli og røget laks
Onsdag: Pasta med kyllingekødboller og bagt tomatsauce
Torsdag: Kartoffelsalat med citrondressing og stegte kålpølser
Fredag: Entrecote og lun rødbedesalat med valnødder og gedeost

Find alle opskrifterne her

{ MADPLAN UGE 32 }
Mandag: Laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing
Tirsdag: Gnocchi med smørsauce og ristet blomkål
Onsdag: Stegt flæsk med kold persillecreme
Torsdag: Pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost
Fredag: Marokkansk risfad med kylling

Find alle opskrifterne her

{ MADPLAN UGE 33 }
Mandag: Dampet kulmule med grønne bønner og pesto-kartofler
Tirsdag: BLT-rugbrødssandwich
Onsdag: Thai-peanut-curry med kylling og søde kartofler
Torsdag: Fyldte kebab-auberginer med tabbouleh
Fredag: Ravioli med ærtepesto – Få opskriften her

Find alle opskrifterne her

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Mmmm, det lyder virkelig lækkert! Det må jeg bikse sammen herhjemme en af de kommende dage. Altid dejligt med lidt hverdagsinspiration til madlavningen.

Skriv en kommentar