Rispapirsruller med asiatisk daddeldip

Rispapirsruller med asiatisk daddeldip

 
Forret eller tilbehør til 4 personer
tilberedning 25 min / i alt 25 min

Ingredienser

Asiatisk daddeldip

 • 50 g bløde dadler, udstenede
 • 1⁄2 dl sojasauce
 • 1⁄2 dl sesam- eller olivenolie
 • saften af 1⁄2 lime
 • ingefær, svarende til spidsen af en tommelfinger
 • 1 lille tsk. sambal oelek
 • 2-3 fed hvidløg

Rispapirsruller

 • 3 gulerødder
 • 3 rødbeder
 • 1⁄2 lilla spidskål
 • 1⁄2 agurk
 • 1-2 avocadoer
 • 1 mango
 • 10 rispapir

Fremgangsmåde

Asiatisk daddeldip

Kom alle ingredienserne i en højhastighedsblender, og kør, til du får en helt glat konsistens. Smag dippen til, så den er tilpas stærk/syrlig/sød.

Rispapirsruller

Skrub eller skræl gulerødder og rødbeder, og riv dem groft på et rivejern. Skær spidskålen i helt fine bånd. Skær agurken i stave, og skær avocado og mango i skiver.

 

Dyp et stykke rispapir i vand, så det bliver fugtigt på alle sider og kanter, og placér det derefter på et skærebræt. Placér alle de klargjorte grøntsager og mango i midten af rispapiret. Rul det derefter sammen 2/3 af vejen, imens du samler fyldet. Fold de to sider af rispapiret ind, så fyldet holdes på plads, og rul rispapiret det sidste stykke, så du får en stram rulle. Gentag, indtil du har opbrugt alt fyldet.

 

Halvér rispapirrullerne, og anret dem på et fad. Servér med asiatisk daddeldip.

 

TIP: Prøv også at tilsætte nudler og laks, tigerrejer eller tofu til rullerne, så de kan spises som et let, men fyldestgørende måltid.

Farverige rispapirsruller

Rispapirsruller er en fantastisk forret eller farverig frokost. Man kan fylde rullerne med alverdens grøntsager, men jeg synes det er lækrest, når det er et mix af sprøde, grove, cremede (hvem sagde avocado?) og friske ingredienser. Og så er det ekstra fint, hvis man tænker lidt over råvarernes farver, for sé lige en farveeksplosion, det kan blive til.

Hvordan laver man rispapirsruller?

Det er ikke længe siden, jeg fandt ud af, at jeg har rullet rispapirsruller helt forkert. Jeg har altid synes, det var enormt svært at få rullerne pæne, men sidste år knækkede jeg endelig koden!

Rispapirerne skal ikke lægges i blød, men blot dyppes i koldt vand, inden de placeres på et skærebræt. Dernæst fyldes og rulles de stramt, så de kan spises uden, de falder fra hinanden. Denne metode lærte jeg ved at overvåge en kok på én af Århus’ bedste vietnamesiske restauranter. Herefter måtte jeg straks hjem og gøre hende kunsten efter samme aften. Siden har jeg lavet rispapirsruller mange, mange gange, og min favoritopskrift er at finde i min kogebog Grøntsagsglæde*.

Sund teriyakisauce med dadler

Ingen rispapirsruller uden dip, og her vil jeg udfordre jer en smule. Jeg ved nemlig godt, at den klassiske peanutbutterdip (som I også finder opskriften på i kogebogen) er dødlækker, men I MÅ altså give min asiatiske daddeldip et skud. Den er så god, at jeg faktisk aldrig tror, jeg har serveret den for gæster, uden at de har bedt om at få opskriften med hjem.

Måske I kender den søde teriyakisauce, man ofte får serveret på asiatiske spisesteder? Daddeldippen smager nærmest præcis sådan, men den er betydelig sundere, da det er dadler, der giver den sin skønne karamelsmag og konsistens.

{ LÆS MERE & KØB GRØNTSAGSGLÆDE HER* }

Links markeret med * er reklame for egen bog

Grøntsagsglæde

Grøntsagsglæde* indeholder – som du nok har gættet – opskrifter med masser af grøntsager. Jeg deler ud af min grøntsagsglæde gennem 100 opskrifter på sæsonens bedste salater og grønne retter, der kan serveres både som tilbehør eller i en farverig salatskål.

I Grøntsagsglæde har jeg valgt at opdele opskrifterne efter sæsonerne; Forår, sommer, efterår og vinter. Friske, modne ingredienser efter årstiden er kernen i min madlavning, og jeg håber, at bogens bogens stemningsfulde kapitler vil inspirere jer til at følge sæsonerne.

Kogebogen indeholder desuden en værktøjskasse med basisopskrifter på både dressinger, dips og drys, der kan bruges til at fremtrylle de skønneste salater af lige de råvarer, man har i køleskabet. Kombinationsmulighederne er uendelige, når du først har lært værktøjskassen at kende. Derudover får man i starten af bogen også et inspirerende kapitel med både nemme og overdådige salatskåle, der viser, hvordan man kan skabe mættende, grønne måltider af bogens opskrifter.

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma
  Det ser virkelig lækkert ud, det skal jeg da helt sikkert prøve af, vi har tit fået det her hjemme som samle sæt mad 🙂 Der er nu også hyggeligt med børn.
  Mvh Mimi K

  1. Ja, det er så hyggeligt med saml-selv-mad, når man er flere om bordet 🙂 Håber det bliver en succes :-*

Skriv en kommentar