Måltidssalat med vandmelon & ristet feta

Måltidssalat med vandmelon

Den klassiske sommersalat med vandmelon og feta, kender I stensikkert. Kombinationen af sød og saftig vandmelon og salt og cremet feta fungerer bare altid, og jeg tror efterhånden, at salaten er et lige så hyppigt indslag til grillmad som kartoffelsalat i mange hjem.

Og det er egentlig ikke fordi, jeg synes, at salaten trænger til et ansigtsløft som sådan. Men hvis I har lyst til at give vandmelon-feta kombinationen et anderledes twist, har jeg et fremragende forslag til jer i dag: Har I prøvet at riste feta i ovnen? 

Måltidssalat med vandmelon og feta

Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 20 min / i alt 45 min

Ingredienser

Måltidssalat med vandmelon

  • 2 dl sort quinoa
  • 1 dl belugalinser
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 rødløg
  • ½ vandmelon
  • 1 bakke blandet salat

Vinaigrette

  • 2 spsk. balsamico
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Ristet feta

  • 150 g feta
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Quinoa

Skyl quinoa og belugalinser i en sigte, og kog det i bouillon i ca. 20 minutter. Lad væsken fordampe, og lad det køle let af.

Ristet feta

Tænd ovnen på 200°. Beklæd en bageplade med bagepapir, og smuldr fetaosten i små stykker, og fordel ud over papiret. Drys med solsikkekerner, og dryp olie over. Bag det i ovnen i 10 minutter, til solsikkekernerne er sprøde og fetaosten gylden.

Måltidssalat

Hak mynte fint. Pil rødløg, og skær i papirtynde både. Skær vandmelonkødet i mundrette tern. Skyl og afdryp salaten. Bland det hele sammen med quinoa og belugalinser i en stor skål.

Vinaigrette

Rør balsamico, olie, sennep, salt og peber sammen i en skål, og vend dressingen i salaten.

Til servering

Fordel ristede feta og solsikkekerner over salaten, vend let rundt, og servér straks med lunet brød til.

Find flere opskrifter i samme kategori

Quinoasalat med vandmelon og feta

Måltidssalat med vandmelon er både frisk og fyldig sommermad. Basen for salaten er spæde, grønne salatblade og quinoa. Og derudover tilsætter jeg en dejlig dressing, tern af vandmelon og ristet feta.

Ristet feta i ovnen

Feta er jo egentlig ikke en grillost, men ikke desto mindre smager det fuldstændig fantastisk, når man rister den i ovnen. Osten beholder sin cremede konsistens i midten, men får et sprødt og karamelliseret ydre, der kun gør den endnu mere uimodståelig.
Den ristede feta bruger jeg her i en mættende måltidssalat med quinoa og belugalinser, og så har jeg også naturligvis tilsat vandmelon, dens trofaste følgesvend.

sommersalater

Opskrifter på skønne sommersalater

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma,
    Tak for dine fine opskrifter!
    Kan salat laves et par timer i forvejen? Sådan så fetaen jo egentlig bliver kold når man serverer den?
    Mange hilsner fra Laura – som skal holde barnedåb lige om lidt 😅

    1. Hej Laura 🙂 Smagen er naturligvis lidt en anden, men det kan du så absolut sagtens 🙂 Hav en skøn barnedåb <3

Skriv en kommentar