Måltidssalat med vandmelon & ristet feta

Quinoasalat med vandmelon og feta

Den klassiske sommersalat med vandmelon og feta, kender I stensikkert. Kombinationen af sød og saftig vandmelon og salt og cremet feta fungerer bare altid, og jeg tror efterhånden, at salaten er et lige så hyppigt indslag til grillmad som kartoffelsalat i mange hjem.

Og det er egentlig ikke fordi, jeg synes, at salaten trænger til et ansigtsløft som sådan. Men hvis I har lyst til at give vandmelon-feta kombinationen et anderledes twist, har jeg et fremragende forslag til jer i dag: Har I prøvet at riste feta i ovnen? 

Måltidssalat med vandmelon og feta

Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 20 min / i alt 45 min

Ingredienser

Måltidssalat med vandmelon

  • 2 dl sort quinoa
  • 1 dl belugalinser
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 rødløg
  • ½ vandmelon
  • 1 bakke blandet salat

Vinaigrette

  • 2 spsk. balsamico
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Ristet feta

  • 150 g feta
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Quinoa

Skyl quinoa og belugalinser i en sigte, og kog det i bouillon i ca. 20 minutter. Lad væsken fordampe, og lad det køle let af.

Ristet feta

Tænd ovnen på 200°. Beklæd en bageplade med bagepapir, og smuldr fetaosten i små stykker, og fordel ud over papiret. Drys med solsikkekerner, og dryp olie over. Bag det i ovnen i 10 minutter, til solsikkekernerne er sprøde og fetaosten gylden.

Måltidssalat

Hak mynte fint. Pil rødløg, og skær i papirtynde både. Skær vandmelonkødet i mundrette tern. Skyl og afdryp salaten. Bland det hele sammen med quinoa og belugalinser i en stor skål.

Vinaigrette

Rør balsamico, olie, sennep, salt og peber sammen i en skål, og vend dressingen i salaten.

Til servering

Fordel ristede feta og solsikkekerner over salaten, vend let rundt, og servér straks med lunet brød til.

Find flere opskrifter i samme kategori

Ristet feta

Feta er jo egentlig ikke en grillost, men ikke desto mindre smager det fuldstændig fantastisk, når man rister den i ovnen. Osten beholder sin cremede konsistens i midten, men får et sprødt og karamelliseret ydre, der kun gør den endnu mere uimodståelig.
Den ristede feta bruger jeg her i en mættende måltidssalat med quinoa og belugalinser, og så har jeg også naturligvis tilsat vandmelon, dens trofaste følgesvend.

{ Find alle opskrifterne fra denne uges madplan her }

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma,
    Tak for dine fine opskrifter!
    Kan salat laves et par timer i forvejen? Sådan så fetaen jo egentlig bliver kold når man serverer den?
    Mange hilsner fra Laura – som skal holde barnedåb lige om lidt 😅

    1. Hej Laura 🙂 Smagen er naturligvis lidt en anden, men det kan du så absolut sagtens 🙂 Hav en skøn barnedåb <3

Skriv en kommentar