Græskarrisotto med pancetta og salvie

Græskar risotto

Denne efterårsrisotto får sin flotte farve fra græskar, der jo virkelig er grøntsagernes dronning på denne årstid. En klassisk risotto går man aldrig galt i byen med, men ved at tilsætte græskarmos til gryden, får risottoen en herlig sødmefuld smag og fylde, der kun skruer endnu mere om for hygge-faktoren.

GRÆSKARRISOTTO MED PANCETTA & SALVIE

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 40 min / i alt 1 t

Ingredienser

RISOTTO

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld salvie
  • 1 spsk. smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1 l kyllingebouillon
  • 50 g friskrevet parmesan

TOPPING

  • ½ hokkaidogræskar
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 100 g pancetta i skiver
  • frisk salvie

GRÆSKARPURÉ

  • ½ hokkaidogræskar
  • 2 spsk. smør

Fremgangsmåde

TOPPING

Tænd ovnen på 200° varmluft. Skær skallen af det halve græskar, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i små tern, fordel på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend med olie og salt. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til de møre og gyldne. Fordel pancetta på en anden bageplade beklædt med bagepapir, og bag på en anden rist i ovnen i ca. 7 minutter, til den er sprød.

GRÆSKARPURÉ

Skær skallen af det andet halve græskar, og skær græskarkødet i små tern. Kog dem i vand i en gryde i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra gryden, og tilsæt smør. Blend græskarternene med en stavblender til en helt glat puré.

RISOTTO

Pil og hak løget fint. Pil og pres hvidløg. Hak salvie fint. Steg det hele i smør i en tykbundet gryde, til løgene bliver klare. Krydr med salt og peber, og vend rundt. Skyl risene i en sigte, og tilsæt dem. Hæld hvidvin over, og steg, indtil væden er fordampet. Tilsæt varm bouillon, en smule ad gangen, så risene hele tiden kun er akkurat dækkede. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, til risene er møre. Tilsæt græskarpuré og friskrevet parmesan, og rør rundt, til konsistensen er cremet. Smag risottoen til.

SERVERING

Top risottoen med ristede græskartern, sprød pancetta og frisk salvie, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Græskarrisotto med toppings

Græskarrisotto er en cremet, mættende og alligevel delikat servering. Den gyldne risotto topper jeg med ristede græskartern, salvie og sprødstegt pancetta – en italiensk krydret bacon, der giver et herligt modspil til retten med sin salte smag. Servér med hvidvin (flasken skal jo alligevel åbnes!), og du har den lækreste efterårsret, der bestemt er gæster værdig.

Risotto med grøntsager

Du kan nemt lave variationer af den smukke græskarrisotto. Erstat blot græskar med rodfrugter som rødbede og sødkartoffel, der kan laves til puré, som kan røres i risottoen, og ristes i ovnen og bruges som topping. Du kan også prøve en af de følgende opskrifter på forskellige variationer af risotto:

Find flere opskrifter på risotto med grøntsager:

Grøn risotto med spinat og ærter

Risotto med pastinak og hasselnødder

Risottofad med kylling og fennikel

Fuldkornsrisotto med svampe og serrano

 

Shop the post

- reklamelinks

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
    1. Hej Camilla
      Sikke en passiv-agresiv kommentar. Jeg synes Donna Hay er drøn dygtig, men jeg har ikke kopieret hendes opskrift, hvis det er det, du henviser til.

Skriv en kommentar