Guide til matcha // Hvordan laver man matcha latte (IGTV)


Netop nu sidder jeg og sipper til min matcha latte. Det er mit yndlingsmorgenritual at nyde en cremet matcha latte, inden resten af verden vågner, og i dag nyder jeg drikken lidt ekstra. Det er nemlig min eneste rolige morgen hjemme i denne uge, efter først to dage på farten og (så snart koppen er tom) en smuttur til Berlin. Ikke at jeg brokker mig – overhovedet – og hvis jeg skal være ærlig, har jeg faktisk pakket en lille bøtte matcha med i kufferten, haha 😉
Jeg modtager dagligt spørgsmål til min matcha, og derfor har jeg i dag en video-guide til jer på min IGTV. Her fortæller jeg først om de forskellige ingredienser, og så viser jeg opskriften på min matcha latte (uden brug af blender) til sidst sidst i videoen.

{ SE VIDEOEN PÅ IGTV LIGE HER }

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan og hvorfor jeg begyndte at skifte kaffe ud med matcha Her finder I også en lidt mere avanceret og helset opskrift på matcha, hvor man opnår den cremede konsistens ved hjælp af en blender. Denne opskrift bruger jeg stadig, når jeg har lyst til at lege med adaptogene urter og lave en mere mættende morgendrik.

{ NÆVNTE PRODUKTER }
Links indeholder reklame
Matcha ♥ Te af fintmalende grønne teblade. Matcha findes i mange forskellige kvaliteter. Jeg bruger som oftest denne fra Clearspring og kan også godt lide dem fra Bohea, der også laver en lækker variant med chai-krydderi.
Matcha pisk ♥ Det er vigtigt, at man får pisket matcha-pulveret ud i mælken, så man undgå bitre små klumper i den sidste mundfuld. Her anbefaler jeg et klassisk matcha-piskeris som dette.
Kollagen peptider Pulver, der tilføjer protein og øger produktionen af kollagen i kroppen. Er blandt andet godt for fordøjelsen og knogler samt hud, hår og negle. Jeg bruger som oftest denne købt på iHerb.
Kokosmælkspulver ♥ Tørret kokosmælk, der forvandler vand til kokosmælk og derfor giver en mere cremet latte. Jeg bruger denne variant købt på iHerb i øjeblikket, men har også været glad for at bruge denne.
Royal Jelly ♥ Bidronningens føde, der er sprængfyldt med næring. Det søder og smager som honning men med en mere kraftfuld smag. Jeg bruger denne.
Havremælk ♥ Man kan bruge lige den type mælk, man foretrækker til at lave matcha latte. Jeg kan godt lide at bruge havremælk og elsker især iKaffe fra Oatly, der giver en lækker mælkeskum.
Bipollen ♥ En af de mest næringsrige kilder i naturen – og så pynter de og giver en dejlig smag af honning til matchaen. Jeg bruger denne, og selvom jeg drysser en smule på min matcha næsten dagligt, har den holdt mig i +6 måneder.
Rosenblade ♥ Rosenblade bruger jeg mest, fordi det er pænt, men de giver også en smule smag til matchaen, ligesom når rosenkronblade bruges i te.

 
 

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma
  Det ser bare så lækkert ud, men for et par år siden prøvede jeg en matcha latte på en cafe, og det er en underdrivelse når jeg siger, at jeg synes det smagte dårligt. Jeg har derfor ikke prøvet det siden. Nu kan jeg godt selv lide, at eksperimentere med superfood og helseprodukter – jeg er på barsel, og er derfor næsten afhængig af min morgenkaffe. Jeg gad dog godt kunne bytte den ud – bare en gang imellem, med noget lidt mere næringsrigt.
  Synes du vitterligt det smager godt? I såfald, er der så forskel på matcha, og tilføjer du evt. noget som også giver lidt til smagen, og måske gør den der tang/rådden-spinat-smag mindre gennemtrængende? Håber du forstår hvad jeg mener 😉
  Hilsen en som gerne vil lære at drikke det 😅

  1. Hej du 🙂
   selvfølgelig kan jeg lide den – ellers ville jeg ikke drikke den hver morgen 🙂 Som jeg også nævner i videoen, er det vigtigt, at man vælger matcha af høj kvalitet, da det ellers smager meget bitters. Men altså det er jo grøn te, så hvis du ikke kan lide smagen af te, er matcha nok bare ikke lige noget for dig 🙂

 2. Hej Emma
  Er først for nyligt begyndt at følge med her, og hvilket fantastiks univers du har. Jeg elsker det lyse og naturlige udtryk, og de skønne farver, og dine virkelig lækre billeder. Jeg glæder mig til at dykke mere ned i det, og har allerede reserveret alle dine bøger på biblioteket:)
  Jeg har haft en matcha te til at ligge et stykke tid, fordi jeg ikke helt var klar over, hvordan jeg skulle gøre. Så din video var helt perfekt:)
  Jeg har dog et spm. den der royal jelly, kan man kun købe den via en amerikansk hjemmeside? Jeg tænker på told og at det må være frygteligt besværligt. Men det er måske bare mig…:)
  Vh Iben

  1. Kære Iben
   Tusind tak for de søde ord. Jeg håber, at du også vil synes om mine kogebøger og måske få lyst til at have dem stående i dit hjem 🙂
   Jeg har kun set royal jelly på udenlandske webshops. Hivs du søger på “iherb” her på bloggen kan du finde min guide til sitet.
   KH

 3. De er allerede tilføjet på min ønskeseddel:) Har fundet en dansk honning med både gele royal og pollen, dog ikke helt så kraftig, men så er den til gengæld lokal:)

Skriv en kommentar