Hjemmelavet nøddesmør (video)

Links markeret med * er reklame

Det er super simpelt – og virkelig lækkert! – at lave hjemmelavet nøddesmør. Ved hjælp af en foodprocessor, kan du forvandle nødder, kerner eller frø til cremet smør, der smager vidunderligt ovenpå brød, som base til en dip eller bare spis med ske 😉

{ SE HOW-TO VIDEOEN PÅ MIN IGTV HER }

Det eneste, du skal bruge, er en foodprocessor med lidt hestekræfter (jeg bruger denne*) og cirka 10 minutters tålmodighed, og så kan du laver hjemmelavet peanutbutter, tahin og mandelsmør. Prøv også at lave hjemmelavet kokossmør eller brug dit hjemmelavede nøddesmør til at lave mine sprøde nøddesmør-småkager.

Min foodprocessor er denne model fra Braun*. Jeg har haft den i snart 3 år, og den fungerer upåklageligt, så den kan bestemt anbefales.

Jeg håber, at videoen kunne være til inspiration. Husk at kigge forbi min kanal på IGTV for flere små videoer i samme dur ♥

Hjemmelavet nøddesmør

 
i alt 15 min

Ingredienser

 • Valgfri mængde nødder, frø eller kerner
 • Havsalt

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader. Fordel nødder, frø eller kerner på en beklædt bageplade, og bag dem i ovnen i 5-10 minutter, til de er let ristede, men ikke brune indeni. 

Kom dem derefter over i en foodprocessor sammen med en smule salt. Lad maskinen køre, indtil nødderne først bliver til mel og dernæst begynder at blive flydende. Maskinen skal køre rimeligt længe, så skrab siderne fri for smuldr fra tid til anden, og giv maskinen en lille pause, hvis den lyder, som om den kæmper for meget. Jo længere du lader foodprocessoren hakke, jo mere flydende bliver smørret. 

Opbevar dit nøddesmør i et skoldet syltetøjsglas.

 

Find flere opskrifter i samme kategori

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. jeg vil så gerne prøve at lave min egen! men jeg ejer kun en meget god blender og stavblender. Kan man lave nøddesmør med en af disse maskiner emma? 😀

 2. Hej Emma,
  Tak for en god og virkelig inspirerende blog.
  Nogle gange, synes jeg, at alt det der køkkenudstyr bliver lidt meget – lidt en jungel – for hvad skal man investere i? Stavblender, minihakker, foodprocesser, alm. blender osv. – Hvilken kombination mener du man kommer længst med? hæhæ

  1. Hej Lisbet 🙂
   Jeg vil klart anbefale at starte med en foodprocessor frem for en blender, da den kan næsten alt, hæhæ 🙂

Skriv en kommentar