Squashfrikadeller med halloumi og rødbedehummus

Squashfrikadeller

Squashfrikadeller er en af mine favoritopskrifter på vegetariske deller. De er saftige, smagfulde og faste i konsistensen. Præcis, som en god frikadelle bør være!

Jeg serverer squashfrikadellerne med en cremet, smuk rødbedehummus, frisk salat og kogte havrekerner. Et sundt og farverigt måltid, sprødfyldt med grøntsager.

SQUASHFRIKADELLER MED HALLOUMI & RØDBEDEHUMMUS

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 1 t

Ingredienser

Squashfrikadeller med halloumi

  • 250 g halloumi
  • 1 squash
  • 2 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • salt og friskkværnet peber
  • smør og/eller olivenolie til stegning

Rødbedehummus

  • 200 g rødbeder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tahin (sesampasta)
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 4 dl havrekerner

Til servering

  • ½ granatæble
  • 1 bakke blandet salat

Fremgangsmåde

Rødbedehummus

Skrub rødbederne, og kog dem i 30 minutter, til de er helt møre. Hæld koldt vand over dem, så de køler af. Pil skrællen af rødbederne, og blend dem i en foodprocessor sammen med pillet hvidløg, afdryppede kikærter, olie, tahin og spidskommen. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, så hummussen bliver cremet. Smag til med eddike, salt og peber.

Tilbehør

Kog havrekerner i letsaltet vand efter anvisningen på pakken.

Squashfrikadeller med halloumi

Riv halloumi groft på et rivejern. Skyl og riv squash, og klem det meste af væden fra. Rør halloumi, squash, æg, havregryn, salt og peber sammen i en skål. Form små frikadeller af blandingen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er flot gyldne.

Servering

Flæk granatæblet, og pil kernerne ud. Skyl salaten. Servér de grønne frikadeller med rødbedehummus, havrekerner, granatæblekerner og salat.

 

TIP: Havrekerner fås i helsekostbutikker, men kan evt. erstattes med byg eller spelt.

Find flere opskrifter i samme kategori

Vegetarfrikadeller med grøntsager

Squashfrikadeller er en af mine favoritopskrifter på vegetarfrikadeller.

Vegetardellerne kan være svære at få til at hænge sammen. Nogle gange falder de fra hinanden, når de vendes på panden. Og sommetider bliver det bare en kedelig, tør fornøjelse, der på ingen måder kan konkurrere med en rigtig mormor-frikadeller. Jeg tør væde med, at I kender det 😉

Heldigvis er denne opskrift anderledes!

Hvis du sidder og nikker genkendende, du prøve denne opskrift. Her giver halloumi-ost de vegetariske frikadeller en fantastisk konsistens, masser af protein og en unik umamismag, der sikrer, at ingen vil savne kødet. Og så er ‘farsen’ virkelig nem at røre sammen, forme og stege.

Squashfrikadeller med halloumi

Opskriften på squashfrikadellerne er inspireret af min opskrift på squash-rösti med halloumi. Du kan altså enten lave små deller eller stege farsen som en stor rösti, der fylder hele panden.  Begge dele er et hit, men vælger du at lave frikadellerne, vil jeg anbefale dig at lave en større portion, for de er super gode med på madpakken.

Shop the post

- reklamelinks

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma,
    Tak for en dejlig opskrift! Alle elementerne lykkedes så fint hjemme i mit køkken, men dog kunne jeg simpelthen ikke få dellerne til at hænge sammen på panden… Jeg fulgte nøjagtig dine anvisninger, hvad kan der mon være gået galt? ;(
    Knus fra Alberte

    1. Hejsa Alberte 🙂 Måske du ikke har fået klemt nok væske fra? Eller måske du ikke har ladet dem stege nok på den ene side og blive faste, før du vendte dem?

  2. Hej igen Emma,
    Tak for svar! Måske er det vandet fra squashen, jeg ikke har fået klemt nok ud ja. Kom også til at tænke på, om det måske kunne skyldes, at jeg brugte grovvalsede havregryn og ikke finvalsede 🤔
    Nå, jeg må prøve igen! 🐣

    1. Hej Alberte 🙂 Ja, det tror jeg helt sikkert også kan være en del af grunden, for de grove havregryn suger ikke helt så meget væske.
      KH

Skriv en kommentar