Squashfrikadeller med halloumi og rødbedehummus

Vegetarfrikadeller med grøntsager

Squashfrikadeller er en klassiker, når menuen skal være vegetarisk, men det er ikke altid, det går lige godt, når man skifter kødet ud med grøntsager. Vegetardellerne kan være svære at få til at hænge sammen, måske de falder fra hinanden, når de vendes på panden, og sommetider bliver det bare en kedelig, tør fornøjelse, der på ingen måder kan konkurrere med en rigtig mormor-frikadeller. Jeg tør væde med, at I kender det 😉
Hvis du sidder og nikker genkendende, du prøve denne opskrift. Her giver halloumi-ost de vegetariske frikadeller en fantastisk konsistens, masser af protein og en unik umamismag, der sikrer, at ingen vil savne kødet. Og så er ‘farsen’ virkelig nem at røre sammen, forme og stege.

Squashfrikadeller med halloumi

Opskriften på squashfrikadellerne er inspireret af min opskrift på squash-rösti med halloumi. Du kan altså enten lave små deller eller stege farsen som en stor rösti, der fylder hele panden. Begge dele er et hit, men vælger du at lave frikadellerne, vil jeg anbefale dig at lave en større portion, for de er super gode med på madpakken.
Jeg serverer squashfrikadellerne med en cremet, smuk rødbedehummus, frisk salat og kogte havrekerner.

SQUASHFRIKADELLER MED HALLOUMI & RØDBEDEHUMMUS

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 1 t

Ingredienser

Squashfrikadeller med halloumi

 • 250 g halloumi
 • 1 squash
 • 2 æg
 • 1 dl finvalsede havregryn
 • salt og friskkværnet peber
 • smør og/eller olivenolie til stegning

Rødbedehummus

 • 200 g rødbeder
 • 2 fed hvidløg
 • 1 dåse kikærter
 • 2 spsk. olivenolie
 • 2 spsk. tahin (sesampasta)
 • 2 tsk. spidskommen
 • 2 spsk. æblecidereddike
 • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

 • 4 dl havrekerner

Til servering

 • ½ granatæble
 • 1 bakke blandet salat

Fremgangsmåde

Rødbedehummus

Skrub rødbederne, og kog dem i 30 minutter, til de er helt møre. Hæld koldt vand over dem, så de køler af. Pil skrællen af rødbederne, og blend dem i en foodprocessor sammen med pillet hvidløg, afdryppede kikærter, olie, tahin og spidskommen. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, så hummussen bliver cremet. Smag til med eddike, salt og peber.

Tilbehør

Kog havrekerner i letsaltet vand efter anvisningen på pakken.

Squashfrikadeller med halloumi

Riv halloumi groft på et rivejern. Skyl og riv squash, og klem det meste af væden fra. Rør halloumi, squash, æg, havregryn, salt og peber sammen i en skål. Form små frikadeller af blandingen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er flot gyldne.

Servering

Flæk granatæblet, og pil kernerne ud. Skyl salaten. Servér de grønne frikadeller med rødbedehummus, havrekerner, granatæblekerner og salat.

 

TIP: Havrekerner fås i helsekostbutikker, men kan evt. erstattes med byg eller spelt.

Find flere opskrifter i samme kategori

{ Find hele denne uges madplan i Femina her }

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar