Ristede blommer med sukkerfri granola

REKLAME
stegte blommer

Stegte blommer er en fantastisk måde at tilføje ekstra luksus-smag til morgenmaden. Og så tager de kun cirka 5 minutter at lave, så det er lige før, det er hurtigere end at koge et æg.

Ristede blommer med sukkerfri granola

 
Morgenmad til 4 personer

Ingredienser

RISTEDE BLOMMER MED KARDEMOMME & VANILJE

  • 6 blommer
  • 1 spsk. smør
  • 1/4 tsk. stødt kardemomme
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1 knsp. salt

TIL SERVERING

  • yoghurt
  • granola, eksempelvis AXA Simply Great

Fremgangsmåde

Halvér blommerne, og fjern stenene. Smelt smørret på en pande, og tilsæt kardemomme, vaniljepulver og salt. Placér blommerne på panden med den flade side ned ad, og lad dem stege i et par minutter, til de bliver flot gyldne. Vend blommerne, og lad dem stege yderligere på par minutter på den anden side. 

Servér blommerne lune med yoghurt og granola. 

Find flere opskrifter i samme kategori

Stegte blommer

Blommerne steger jeg i smør med vanilje og kardemomme, og fordi jeg elsker blommernes syrlige-sødme, undlader jeg at tilsætte sukker. Det er derfor den perfekte sunde topping til en efterårs morgenskål med yoghurt og granola, der både kan nyde til hverdag eller som en tilføjelse til det hele store morgenbord på en en langsom lørdag som i dag – med ekstra kaffe på kanden og Mads og monopolet i baggrunden, allerhelst.

De stegte blommer bliver søde, møre og saftige. Her serverer jeg dem med kokosyoghurt og de lækre granolaer fra AXA’s nye serie “Simply Great”.

Granola uden sukker

Morgenmaden er et måltid, hvor mange kommer til at indtage unødvendigt meget sukker – ofte helt uden, at vi er bevidste om det, fordi de fleste morgenmadsprodukter indeholder store mængder tilsat sukker. Her skiller “Simply Great” sig ud. Det er granola af ordentlige ingredienser, uden tilsat sukker, og klart et af de bedste alternativer til hjemmelavet granola, som man finder på markedet, hvis I spørger mig.

 

Produkterne har en naturlig sødme, hvor man rent faktisk kan smage de forskellige ingredienser og ikke bare føler, at man spiser knust småkage. I den ene variant har granolaen en rund smag af hasselnødder og cashewnødder. Og den anden variant indeholder kakao, og her får granolaen sin sødme fra kardemomme, blåbær og dadler. Så lækkert! Jeg kan ikke vælge min favorit, for de smager begge herligt, men til lige denne opskrift, synes jeg, at varianten med nødder er ekstra god.

 

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvorfor skal man undgå et morgenmåltid UDEN for meget sukker? Hele artiklen går jo ud på at undgå at indtage et morgenmåltid MED for meget sukker.

Skriv en kommentar