Alt i et fad med kylling og polenta

alt i et fad med kylling

Cremet polentagrød, smagfulde tomater, salte oliven og feta samt saftig kylling med sprødt skind. Kombinationen lyder lækkert, synes I ikke? Dét er den også – et næsten himmelsk match, hvis I spørger mig – og opskriften er ikke bare et hit på grund af smagen, men også fordi, den er super nem at tilberede.

Alt-i-ét kyllingefad med polenta og tomater

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 55 min / i alt 1 t 20 min

Ingredienser

Kyllingefad med polenta og tomater

  • 1 parteret kylling
  • 2 rødløg
  • 500 g cherrytomater
  • 1 glas blandede oliven
  • 150 g fetaost
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Polenta

  • 250 g majsgryn til polenta, f.eks. fra Urtekram
  • 1 knsp. salt
  • 1¼ l kogende vand
  • 50 g feta
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • bredbladet persille

Fremgangsmåde

Polenta

Hæld majsgryn og salt i en gryde med kogende vand, under omrøring. Kog i ca. 15 minutter, til grøden er cremet. Rør smuldret fetaost i, og smag til med salt og peber.

Kyllingefad

Tænd ovnen på 180°. Fordel polentagrøden i bunden af et smurt ovnfast fad, og fordel kyllingestykkerne ovenpå. Pil rødløg, og skær dem i både. Skyl og halvér cherrytomaterne. Fordel rødløg, tomater, oliven og smuldret feta over fadet. Dryp olie over, og krydr godt med salt og peber. Bag fadet i ovnen i ca. 40 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt.

Servering

Skyl og hak persillen, og drys den over fadet. Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Fad med kylling og polentagrød

Alt i et fad med kylling er drøn nem og utrolig lækker aftensmad.

Så snart polentagrøden er rørt sammen, samles alle ingredienserne i ét fad, og her skal de blot hygge sig og simre, indtil der er serveret.

Efter tilberedning er polentragrøden perfekt cremet, og kyllingen er sprød og saftig. Tomater, løg og oliven giver en skøn smag til retten, og fetaosten smelter en smule ud i grøden, hvilket kun gør retten endnu mere fantastisk.

Alt i et fad med kylling smager fremragende toppet med masser af frisk persille og serveret med letbitter rucolasalat. Og gerne en god rødvin, hvis det er fredag 😉

Find flere lækre opskrifter med kyllingekød:

Kyllingefrikadeller med harissa-gulerødder

Kyllingelår med gulerodssalat & hindbær

Rugkernesalat med kylling, ost og vaniljedressing

Kyllingefad med grøn fennikelsalat

Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Uhh hvor ser det bare lækkert ud! 🙂 Du har vel ikke et forslag til, hvad man kan bruge istedet for kylling, hvis man er vegetar? 😀

    1. Hej Cille 🙂 Så ville jeg bare lave en cremet polenta og servere den med bagte grøntsager og måske halloumi 🙂

Skriv en kommentar