Grøntsagscurry med sorte ris

En linsegryde med masser af grøntsager er fantastisk på denne årstid, hvor vi har lyst til mere lunende og mættende mad. Denne grøntsagscurry er fyldt med gode krydderier, cremet kokosmælk, broccoli og godt med spinat, der forhåbentlig kan gøre immunforsvaret lige så stærk som Skipper Skræk.

Curry med spinat

Jeg bruger frisk spinat i opskriften, men du kan også sagtens bruge frossen og optøet spinat som et billigere og nemmere alternativ. Husk også, at du nemt kan tilsætte andre grøntsager, hvis du har nogle til overs i køleskabet. Og de behøver ikke at være grønne, selvom jeg synes, det gør retten ekstra smuk med lidt farvekoordinering 😉

Sunde sorte ris

De sorte ris er sprængfyldt med sunde antioxidanter – faktisk endnu flere end blåbær – så det er både drøn sundt, smukt og velsmagende tilbehør. Retten smager dog også dejligt med quinoa eller bare helt almindelige hvide ris, alt efter hvad, du er i humør til.

Grøntsagscurry med sorte ris

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 30 min / i alt 55 min

Ingredienser

 • 2 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 2-3 cm frisk ingefær
 • 1 stort bundt frisk koriander
 • smør eller kokosolie til stegning
 • 2 bagekartofler
 • 1 spsk. stødt spidskommen
 • ½ spsk. stødt koriander
 • 1 spsk. sennepsfrø
 • 300 g grønne linser
 • 2 dåser kokosmælk
 • 2½ dl hønsebouillon
 • 1 broccoli
 • 500 g frisk spinat
 • saft af 1 limefrugt
 • salt & friskkværnet peber

Tilbehør

 • 4 dl sorte ris

Til servering

 • 1 dl græsk yoghurt 10%
 • 1 håndfuld frisk koriander
 • 1 limefrugt

Fremgangsmåde

1. Pil og hak løg. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint på et rivejern. Hak koriander groft (gem en smule til servering). Svits løg, hvidløg, ingefær og koriander i smør eller kokosolie i en stor gryde. Skræl kartofler; skær dem i grove tern, og hæld dem i gryden. Tilsæt spidskommen, koriander og sennepsfrø, og lad det hele stege med i et par minutter. Skyl linser, og tilsæt dem sammen med kokosmælk og bouillon. Bring retten i kog. Rør ofte, så linserne ikke brænder på. Lad retten koge i ca. 20 minutter, indtil linserne er møre, men ikke helt udkogte.

 

2. TILBEHØR: Kog sorte ris efter anvisningen på pakken.

 

3. Skær broccoli i små buketter, og vend dem i gryden. Skyl spinaten, og vend den i gryden, en smule ad gangen, efterhånden som spinatbladene falder sammen. Lad retten simre i 5 minutter, og smag til med limesaft, salt og peber.

 

4. SERVERING: Anret sorte ris og curry i skåle, og top med yoghurt, koriander og lime skåret i både.

Find flere opskrifter i samme kategori

{ Find hele madplanen i Femina lige her }

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Den her ret skal jeg helt sikkert lave!
  Jeg er faktisk begyndt at sende madplanen til min mor hver uge, efter jeg er flyttet hjemmefra. Hun var jo vant til at få præsenteret dine lækre opskrifter igennem min madlavning, og nu laver de det ret ofte selv og sender billeder af det. Det er ret hyggeligt, og hun synes ligesom jeg, at du er hammer dygtig 😉

  1. Ej hvor gør det mig bare glad at høre, søde Nicoline! 🙂 Hils din mor mange gange og sig, at hun også gerne må sende billederne til mig 😉

Skriv en kommentar