Salat med rødbede, gedeost & svesker

REKLAME

Reklame i samarbejde med Sunsweet

Dette er en fantastisk lækker og nærende salat, der er skøn at servere efterår og vinter. Den er lun, mættende og et fremragende eksempel på, at en salat sagtens kan være ’comfort food’. Kombinationen af bagte rødbeder, nøddeagtig boghvede, søde svesker, bitter kål og cremet gedeost smager helt vidunderligt, og det er lige, hvad jeg har lyst til at forkæle min krop med på kolde blæsende dage.

Salat med rødbede, gedeost & svesker

 
Salat til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 25 min / i alt 40 min

Ingredienser

Det skal du bruge

  • 1/2 kg rødbeder
  • 1 + 1 spsk. olivenolie
  • 2 dl boghvedekerner
  • 1 bundt palmekål
  • salt & friskkværnet peber
  • 100 g gedeost eller feta
  • 30 g pistacienødder

Svesker

  • 10 svesker
  • 1 lille rødløg
  • 4 spsk. balsamicoeddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

SVESKER

Skær sveskerne i mundrette stykker. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Vend sveskestykker og rødbedebåde sammen med balsamicoeddike, olivenolie, salt og peber i en skål, og lad skålen stå i 30 minutter.

SALAT

Tænd ovnen på 175 grader. Skrub eller skræl rødbederne, skær dem i både, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend rødbedebådene i 1 spsk. olivenolie og salt, og bag dem i ovnen i cirka 25 minutter, til de er møre og let sprøde i kanterne.

Kog boghvedekernerne i 4 dl saltet vand i cirka 7-10 minutter. Tag låget af gryden det sidste minut, så alt vandet i gryden fordamper, og tag gryden af varmen.  

Riv palmekålbladene af stilkene, og hak kålen groft. Kom kålen i en skål, hæld 1 spsk. olivenolie over, og massér dernæst kålen, til bladene bliver bløde.

Vend bagte rødbedebåde og boghvedekerner i palmekålen. Tilsæt også gedeost i mundrette stykker, pistacienødder og de balsamicomarinerede svesker (med marinaden), og vend rundt. Servér salaten lun eller kold.

Find flere opskrifter i samme kategori

Salaten er sprængfyldt med ingredienser, der smager jordagtigt (på den lækre måde!) og er ren guf for kroppen her om vinteren. Rødbede støtter leveren og øger blodgennemstrømningen. Boghvedekerner (der egentlig er et frø) med mættende fibre og protein. Palmekål, der er spækket med antioxidanter og som minder om et mix mellem grønkål og spinat.

Sidst men ikke mindst har vi sveskerne, som bidrager med ekstra fibre og vitaminer, og som giver en fantastisk frugtagtig smag til salaten. Jeg skærer dem i tern og marinerer dem med rødløg i balsamico, og på den måde får de tørrede frugter en dejlig syrlig-sødme, der virkelig løfter smagen af de andre ingredienser.

Sunde svesker

Svesker er solmodnede blommer, der er blevet tørret – helt uden tilsætningsstoffer. De er guf for vores fordøjelse, da de er en fantastisk kilde til fibre, og så har de et lavt GI, hvilket gør dem til et godt mellemmåltid, der kan holde vores blodsukker stabilt. Tørret frugt indeholder de samme niveauer af næringsstoffer som frisk frugt, og svesker er en fremragende kilde til næringsstoffer som kalium, K-vitamin og B6.

{ Få mere inspiration om svesker her }

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar