December – Frem & tilbage

Velkommen december

Året sidste måned. Jeg gentager: Årets sidste måned! Er jeg den eneste, som synes, at 2018 er fløjet forbi? Og at det har været et af de mest mærkværdige, udfordrende og lærerige år længe?

Det er som om, at jeg først er ved at lande ordentligt her i slutningen af november. Efter et alt for travlt forår, en underlig sommer og et efterår på farten, er der endelig kommet ro på igen. Og jeg har på fornemmelse, at jeg er ikke er den eneste, der har haft et skørt 2018? Det er i hvert fald billedet, jeg får, når jeg taler med nærmest samtlige af mine veninder, som på hver sin måde har oplevet året som både udviklende og udfordrende på samme tid.

LÆS OGSÅ: Oktober – Frem & tilbage

 

Når jeg kigger tilbage på, hvordan mit liv så ud for et år siden, er der ikke meget at sige til, at jeg føler mig lidt rundtosset. Sidste december sad jeg med næsen begravet i bachelorskrivningen. Og nu er jeg færdiguddannet. Selvstændig. Med en travl lille biks, som jeg elsker. Men min idé om, hvordan min virkelighed, mit 2018, skulle se ud, når jeg blev færdiguddannet, har vist sig at være helt anderledes, end hvad jeg troede. Dagene flyver hurtigere end nogensinde, jeg når som regel kun det halve, og lige så skægt, jeg har det, lige så hårdt er det også.

 

LÆS OGSÅ: November – Frem & tilbage

 

Men jeg bliver hele tiden klogere. Hele tiden bedre til at sige ‘pyt’ og ‘jeg når det nok’. Og selvom jeg allerede så småt begynder at planlægge (og glæde mig til og bekymre mig om) 2019, så vil jeg forsøge at nyde den kommende december til fulde – på en måde, som af gode grunde ikke kunne lade sig at gøre i bachelor-boblen sidste år. En blød og tryg landing ovenpå et tumult 2018, håber jeg på.

Hvordan byder jeres december på? Del endelig  i kommentarfeltet.

Sidste december…

… lavede jeg butterbean-pande med grønkål og æg
… indrettede vi vores nye soveværelse
… nød jeg en af mine yndlingsteer: Frisørens te fra Hans & Grete
… lavede jeg et overdådigt, julet snackbræt

 

… fik I opskriften på en lunende grøntsagsgryde

… lavede jeg en vildt lækker æggekage med græskar, chorizo og gedeost
… inviterede jeg kvinderne i mit liv til fødselsdags- og julehygge
… holdt jeg morgenmøde på bloggen
… lod jeg julefreden sænke sig
… lavede jeg gudindekugler med masser af gode fedtstoffer

 

… fejrede vi nytår med de bedste venner, og jeg så tilbage på året, der gik
… nød jeg min yndlingsudsigt

Denne december glæder jeg mig til…

… at Simon kommer hjem på juleferie
… at fejre min fødselsdag med en god flok veninder, der kommer på besøg til gløgg og julehygge, og med min familie i sommerhuset.
… en tur i Tivoli sammen med verdens bedste Camilla Julie
… at pleje min lille nye webshop og at fylde den med flere af mine yndlingsprodukter.
… at fejre juleaften med Simons og min familie, der skal samles i sommerhuset.
… en juleferie helt uden større planer.
… at arbejde på et større projekt, som jeg sender jeres vej til februar.
… besøge hos Mette og Jacob, så Simon kan se deres nye hus.
… at tænde advents- og kalenderlys
… at begynde at bruge min Atelier Aarhus 2019-kalender, efterhånden som planer for januar dukker op.

Hvad glæder I jer til denne måned?

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Det lyder så skønt, Emma!
  Min december står på min første eksamen på uni og forberedelse til de efterfølgende. Det synes jeg er et lidt hårdt, men samtidig har jeg forsøgt at lægge gode ting ind i weekenderne, og så har jeg forhåbentlig nogenlunde fri mellem jul og nytår. Jeg tænker, at julen bliver særlig, når man vender hjem til sin familie 🙂

 2. Jeg glæder mig helt vildt til at tage min atelier århus kalender 2019 i brug. Den står allerede og pynter på min reol. Og til at forære et eksemplar i julegave til nogen jeg ved sætter lige så stor pris på den som mig.
  Tak for en vidunderlig blog i øjenhøjde med masser af inspiration.
  Glædelig jul.

 3. Jeg synes også, at 2018 har været lidt skørt og er gået sindsygt hurtigt og jeg har på fornemmelsen, at 2019 både bliver helt særligt, men også lidt skørt, da vi venter en lille dreng til foråret. Jeg glæder mig til at prioritere hygge og nærvær lidt mere den kommende måned, at hygge mig med at pynte op i hele huset, at få afsluttet endnu et projekt på vores lange to-do liste for renovering af huset, at se min mave vokse og samtidig nyde at den ikke er alt for stor og tung endnu og så glæder jeg mig rigtig, rigtig meget til at holde jul med både min og min kærestes familie.
  Du må have en rigtig dejlig december <3

  1. Kære Signe
   Mon ikke året bliver lige dele skønt og skørt med et nyt familiemedlem. Stort tillykke <3 Det lyder som om, der venter dig den rareste december.
   KH <3

 4. Jeg starter december ud med i dag at julebage og julehygge. Ellers står december på nye tider på studiet med nye mennesker, nyt sted og ny studiegruppe, hvilket helt sikkert bliver en udfordring. Så står december på arbejde, smutture til Fyn, skønlitterær læsning og at forsøge at få trækket vejret så meget ned i maven som muligt, og nyde den dejlige juletid 🙂

Skriv en kommentar