Grøn pizza med spinat & artiskok

Vegetarisk, grøn pizza

Her får I opskriften på den lækreste grønne pizza med en lækker topping af spinat, artiskokker og mascarpone.

En klassisk pizza med tomatsauce er altid godt og det samme er en ‘hvid pizza’ med kartofler, men denne grønne version fortjener klart en plads på hitlisten! Saucen er cremet og smagfuld, og den passer perfekt til den sprøde bund.

 

Pizza med spinat & artiskokker

 
2 store pizzaer til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 1 t / i alt 1 t 30 min

Ingredienser

Bund

  • 20 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie + 1 spsk. til pensling
  • ca. 650 g hvedemel, f.eks. Tipo 00

SAUCE

  • 1 dåse artiskokhjerter
  • 500 g frisk spinat
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 250 g mascarpone
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 25 g parmesan

Fremgangsmåde

BUND

Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør melet i, en smule ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med olie, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time.

SAUCE

Afdryp artiskokhjerterne, og skær dem i både. Skyl spinaten. Opvarm olie på en stor pande, og tilsæt artiskokhjerter, spinat og presset hvidløg. Lad det stege, til spinaten falder sammen. Riv parmesan fint, og hak basilikum. Tilsæt parmesan, basilikum, mascarpone, salt og peber, og smag saucen til.

PIZZA

Tænd ovnen på 250°. Lad 2 bageplader blive varme i ovnen. Del dejen i 2 dele, og rul dem til tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på hver sit ark bagepapir. Fordel spinatsaucen oven på pizzaebundene, og bag dem på de varme bageplader i ovnen i ca. 10 minutter, til pizzaerne er gyldne og sprøde.

SERVERING

Pynt pizzaerne med frisk basilikum og friskhøvlede parmesanflager, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Glutenfri pizzabund

Hvis du ønsker at lave pizzaen med en glutenfri pizzabund, vil jeg anbefale dig min opskrift her: Glutenfri pizza

Min glutenfri pizzabund er nem! Og så smager den nærmest præcist som en kridhvid hvedebund. Jeg vil vove at påstå, at de fleste ikke vil kunne smage forskel, hvis de ikke ved besked om ingredienslisten, for her er på ingen måde tale om en stenhård, tør speltbund. Den glutenfrie pizza får en luftig, sprød og sej pizzabund, der tilmed er 100% fuldkorn og propfyldt med fibre.

 

Find hele denne uges madplan i femina her 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar