Rugkernesalat med kylling, ost & vaniljedressing

Vintersalat med rugkerner

Dette er en helt vidunderlig salat, der mætter godt men som samtidig kan være et frisk pust mellem al den tunge vintermad.

Salaten indeholder pocheret kylling (der er super nemt at lave!) og får fylde fra rugkerner, der tilføjer godt med bid og en dejlig let syrlig smag.

Vaniljedressing

For at give salaten sødme, tilføjer jeg tynde skiver af pære, der er marineret i en dressing med vanilje. Vaniljekornene kan sagtens undværes, hvis du ikke lige har det i skabet, men jeg vil virkelig anbefale dig at give det et forsøg, for det er med til at gøre salaten ekstra særlig.

Salat med blåskimmel – eller din favorit-ost

Som et ekstra lille twist tilsætter jeg også små bidder af mild blåskimmel. Jeg ved godt, at det virkelig er en smagssag, så hvis du ikke er den store fan af ‘mugost’ (det er jeg egentlig ikke – men jeg elsker det i en salat som denne), kan du blot undlade det eller bruge din favorit som alternativ. Parmesan, brie, feta – jeg er sikker på, at det alt sammen vil smage herligt.

 

Rugkernesalat med kylling, ost & vaniljedressing

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 20 / tilberedning 20 / i alt 40

Ingredienser

POCHERET KYLLING

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 2 tsk. flagesalt
  • ½ l vand

RUGKERNESALAT

  • 4 dl hele rugkerner
  • 1 rødløg
  • 2 pærer
  • 100 g frisk spinat
  • 50 g valnøddekerner
  • ½ granatæble
  • 50 g mild blåskimmelost

VANILJEDRESSING

  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. vaniljepulver eller korn af ½ vaniljestang
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

RUGKERNER

Kog rugkerner møre efter anvisningen på pakken. Afkøl i en sigte.

POCHERET KYLLING

Pil løg, og skær det i både. Pil hvidløg, og skær det i skiver. Hæld løg, hvidløg, laurbærblade, peberkorn, salt og vand i en gryde, og bring det i kog. Læg kyllingen i gryden, og lad den simre i 10 minutter. Tag kyllingen op, og skær et snit i den tykkeste filet for at tjekke, om den er færdig hele vejen igennem. Lad kyllingefileterne køle af, og riv derefter kødet i mundrette stykker med en gaffel eller med fingrene.

VANILJEDRESSING

Rør alle ingredienser til dressingen sammen.

SALAT

Pil rødløg, og skær det i papirtynde både. Skyl og skær pærerne i tynde både. Skyl og tør spinaten, og fordel spinat og de afkølede kerner på et salatfad. Vend vaniljedressingen i rugkernesalaten, og top med kylling, rødløg og pære. Vend let rundt.

Rist valnødderne på en tør pande, og hak dem groft. Halvér granatæblet, og pil kernerne ud. Fjern de hvide hinder. Pynt salaten med valnødder, små stykker af blåskimmelost og granatæblekerner.

Find flere opskrifter i samme kategori

{ Find hele denne uges madplan i Femina }

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar