Grøn smoothie

Grøn smoothie med spinat

Her deler jeg opskriften på en morgenmad, der er grøn, let og propfyldt med gode næringsstoffer. Hvis du endnu ikke har kastet dig ud i at eksperimentere med grønne smoothie og smoothiebowls, er denne et virkelig godt sted at starte, for på trods af den ret funky farve, er smagen både mild og frisk, og så indeholder smoothien et minimum af ingredienser. Hvis du bruger en økologisk appelsin, vil jeg anbefale dig at tilsætte lidt revet appelsinskal også; det giver et skønt, aromatisk pift.

Grøn smoothie

 
Smoothie til 1 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 1 min / i alt 6 min

Ingredienser

 • 1 appelsin
 • 2 store håndfulde spinat
 • 1 frossen banan*
 • ca. 1 dl valgfri mælk (jeg bruger havre, men mandel- og rismælk er også lækkert)
 • 1 spsk. chiafrø (kan undlades)
 • 1 knsp. vaniljepulver (kan undlades)

Topping

 • 1 figen i skiver
 • Mandler

Fremgangsmåde

Pil appelsinen, og skyl spinaten. Kom derefter alle ingredienserne i en blender, og kør, indtil du opnår opnår en cremet konsistens. Tilsæt lidt mere mælk, hvis du synes, konsistensen er for fast. Smoothien kan både drikkes eller spises med ske. Jeg hælder den ofte i en skål og pynter med diverse toppings; her 1 figen i skiver med hakkede mandler.

 

*Pil en moden banan, skær den i skiver, og kom skiverne i en pose i fryseren i mindst 4 timer. Hvis jeg har modne bananer liggende i frugtskålen, fryser jeg dem, så jeg altid har nogle klar til smoothies.

Find flere opskrifter i samme kategori

Se her i videoen, hvordan du nemt laver opskriften:

Smoothies med topping

Smoothies er en super nem og hurtig måde, hvor vi kan få lidt flere grøntsager og frugt indenbords. Det både mætter og nærer med vitaminer og mineraler, som vi måske ellers ikke ville få spist i hverdagene, hvor det hele går lidt stærkt om morgenen.

Smoothien her kan toppes med lige det, du bedst kan lide; brombær, blåbær, chiafrø, frysetørrede hindbær eller kokosflager – du vælger selv!

 

Shop the post

- reklamelinks

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Ej hvor lækkert.
  Kan man bruge frossen spinat og en ikke-frossen banan eller giver det noget særligt, at det er omvendt? 🙂

  1. Hej du 🙂 Det er min søster, og den er desværre købt i Norge, så den er nok ikke til at få fingrene i.

 2. Mums! Har netop lavet den som eftermiddagssnack og må indrømme, at det er en af de bedste smoothies jeg har smagt! Appelsinen giver virkelig et godt modspil til spinaten. 🙂 jeg brugte både frosset spinat og banan.

Skriv en kommentar