Sunde cookies med banan & havregryn

Sprøde cookies er altid et hit! Min opskrift indeholder havregryn og chokolade, og så er de sødet med banan og en smule honning. Det er perfekte som en sød og sund snack, der både mætter, nærer og forkæler.

Mine sunde cookies kan bikses sammen i et snuptag, og ingredienslisten er dejlig kort. De fleste ingredienser har du sikkert allerede på lager, og ellers kan de snildt fåes i alle supermarkeder.

 

Sunde cookies med banan & havregryn

 
15 cookies
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 2 modne bananer
  • 1-2 spsk. honning (brug ahornsirup, hvis opskriften skal være vegansk)
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. peanutbutter, mandelsmør eller andet nøddesmør
  • 1 nip salt
  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 100 g finvalsede havregryn (eller let blendede grovvalsede)
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader. Blend eller mos bananerne sammen med honning, kokosolie, peanutbutter og salt, til der ikke er nogen klumper, og hæld det over i en skål. Hak chokoladen groft, tilsæt det til skålen sammen med grov- og finvalsede havregryn, og bland det hele godt sammen. Smag på dejen, om du synes, den er tilpas sød, og tilsæt ellers en ekstra spsk. honning.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og form cookies af dejen med fingrene ved at tage en lille håndfuld fra skålen og trykke den flad på bagepladen. Dejen skal være lidt klistret, men er den helt umulig at have med at gøre, kan du tilsætte ekstra havregryn.
Sæt dine cookies i ovnen i cirka 20 minutter, indtil de er helt gyldne og sprøde i bunden. Opbevar dem i en lufttæt beholder på køkkenbordet.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver opskriften på sunde cookies vil jeg meget gerne høre fra dig. Skriv en kommentar til dette blogpost eller del et billede på Instagram med #martinyfood. Husk også at følge min facebook-side for flere how-to videoer.

Veganske cookies med banan & havregryn

Opskriften på cookies kan nemt gøres vegansk, ved at du bruger ahornsirup eller agavesirup i stedet for honning. Hvis du vil lave cookiesene helt uden tilsat sukker, kan du også undlade det, men jeg foretrækker dem med lidt mere sødme, end når de blot er sødet af bananer.

14 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Tror du man kan nøjes med at bruge finvalsede havregryn? Jeg spiser nemlig glutenfri havregryn, og der er de finvalsede flest steder at finde, sys jeg.

    1. Hej Ida 🙂 Ja, det tror jeg sagtens, men cookiesene får naturligvis en mere “kompakt” konsistens. Måske du kunne tilføje lidt hakkede nødder også så? Det ville give lidt mere bid.

  2. Hvor mange kcal vil du ca skyde på der er i en enkelt cookie? Også lige i forhold til hvis det nu var en almindelig cookie istedet 🙂

  3. Bruger du smagsneutral kokosolie? Jeg har fået købt én, som ikke er og den smager igennem ALT! Ville den falde helt udenfor her?

    1. Hej Line 🙂 Det er lidt forskelligt. Hvis du ikke kan lide smagen af kokosolie, synes jeg, du skal vælge en anden variant, for du vil nok kunne smage det lidt.

  4. Dén opskrift må jeg prøve! Er stor fan af sød + sund vinklen samt den korte ingredientsliste 🙂 Og så vil jeg bare lige sige, at hvor er her bare blevet pænt på dit domæne. Alt, hvad du laver, er simpelthen så gennemført; videoer, opskrifter (det nye indeks er genialt!), små ting, links I like, podcasts, nyhedsbrev osv. Alt dit indhold er bare top level kvalitet – virkelig. Tak for det hele 🙂

  5. Kære Emmy. Tusind tak for en meget nem og god opskrift på sunde cookies. Jeg har lavet dem alene med fine gryn, da jeg ikke lige havde de grove hjemme. Mine blev ikke så sprøde. Men de er lækre med gode ingredienser og fibre. At se på video hvor nemt det var, mig til at gå hurtigt i gang😘Kærlig hilsen Birthe

    1. Hej Birthe 🙂 Dejligt at høre, at du fik prøvet opskriften. Det virker ofte meget mere overskueligt, når man ser det på video, så det vil jeg forsøge at gøre mere med mine opskrifter 🙂

Skriv en kommentar