Vegetarlasagne med linser, spinat & grøn pesto

Grøn lasagne med linser

Denne vegetar-lasagne skiller sig en del ud fra den klassiske opskrift med kødsauce og bechamel. Før og fremmest er kødet skiftet ud med grønne linser, og så er saucen grøn og sprængfuldt med spinat. Derudover tilsætter jeg grøn pesto, hvilket giver et anderledes twist og en virkelig skøn smag.

Det er altså virkelig en GRØN lasagne, der er på menuen her, men jeg lover, at den vil hitte hos både kødspisere og grøntsagsglade typer.

Vegetarlasagne

Hvis du har lyst til at prøve en vegetarlasagne, der minder mere om klassikeren, vil jeg anbefale jer denne version: Vegetarlasagne med quinoa.

I denne opskrift er det lige før, at man ikke vil opdage, at menuen er kødfri, hvis man ikke aner det.

 

Vegetarlasagne med linser, spinat & grøn pesto

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 40 min / tilberedning 40 min / i alt 120 min

Ingredienser

  • 3 dl grønne delikatesselinser
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 glas grøn pesto
  • 1 pakke lasagneplader
  • 125 g frisk mozzarella

SPINATSAUCE

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 1 squash
  • salt og friskkværnet peber
  • 500 g frisk spinat
  • 250 g ricotta
  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • friskrevet muskatnød

TIL SERVERING

  • 1 bakke blandet salat
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kog linser i bouillon i ca. 20 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Lad vandet fordampe helt fra gryden, og tag gryden af varmen. Rør pesto sammen med linserne.

 

SPINATSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde. Skyl og riv squash groft på et rivejern, og tilsæt. Lad det stege, til væsken fordamper. Krydr med salt og peber. Skyl spinat, og steg den med i gryden, til bladene falder sammen. Tilsæt ricotta, citronsaft og fintrevet citronskal, og rør, til du får en cremet sauce. Krydr med muskatnød, salt og peber.

 

Tænd ovnen på 200°. Fordel ¼ af spinatsaucen i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader over, og top med endnu ¼ af saucen. Fordel halvdelen af de grønne linser med pesto oven på saucen, og top med lasagneplader. Gentag et par gange med sauce og grønne linser, og slut af med lasagneplader og sauce. Top overfladen med mozzarella revet i mindre stykker, og dæk fadet med alufolie. Bag retten i ovnen i 30 minutter. Fjern alufolien, og bag lasagnen i yderligere 10 minutter, til osten er gylden.

 

SERVERING: Skyl og tør salaten, og fordel den på et fad. Dryp med olie og citronsaft, og krydr let med salt og peber. Servér til lasagnen.

Find flere opskrifter i samme kategori

{ Find hele denne uges madplan i Femina her }

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar