Ristede gulerødder med quinoa, dukkah og labneh

Vegetarisk tallerken med quinoa og ristede gulerødder

Ristede gulerødder, quinoa, dukkah, labneh og granatæblekerner – denne tallerken er fyldt med mine favoritter! Gulerødderne vendes i en herlig krydderiblanding og ristes i ovnen, så de bliver søde og let sprøde, og så serveres de med mættende quinoa og syrlige granatæblekerner, knasende dukkah og cremet labneh. Jeg serverer retten med æg, der rulles i dukkah, inden de skæres åbne og den smilende blomme får lov til at løbe ud over retten. Spiser du vegansk, kan retten dog sagtens laves uden æg – måske med lidt stegt tempeh eller tofu som alternativ?

Dukkah drys

Dukkah er en smagfuldt drys, der laves af knuste nødder og krydderier. Det ristes på panden, så smages bliver aromatisk og helt uimodståelig. Dukkah serveres ofte med brød, der dyppes i olivenolie og derefter i det knasende drys. Jeg holder dog meget af at bruge drysset over salater.

Hjemmelavet labne

Labne er en mild, mellemøstlig yoghurtost. Den er super nem at lave selv, for de eneste ingredienser er græsk yoghurt og lidt salt. Friskosten smager herligt til fladbrød eller toppet på en tallerken som denne med mange krydderier, hvor den bidrager med fedme og sødme.

Ristede gulerødder med quinoa, dukkah og smilende æg

Hovedret til 4 personer
i alt 30 min

Ingredienser

Ristede gulerødder

  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt

Quinoa

  • 4 dl quinoa
  • 8 dl grøntsagsbouillon

Til servering

  • 4 æg
  • ½ granatæble
  • 1 håndfuld mynte

LABNEH

  • 4 dl græsk yoghurt
  • 1 tsk. havsalt
  • olivenolie

DUKKAH

  • 50 g valnøddekerner
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 50 g sesamfrø
  • 1 spsk. hel koriander
  • 1 spsk. hel spidskommen
  • 2 tsk. flagesalt

Fremgangsmåde

LABNE

Rør yoghurt og havsalt sammen. Beklæd en lille sigte med et kaffefilter. Placér sigten over en skål, og hæld yoghurten i kaffefilteret, så den kan afdryppe ned i skålen. Lad yoghurten afdryppe i 24 timer i køleskabet. Skrab den drænede yoghurt ud af kaffefilteret, anret den i en skål, og dryp en smule olie over.

RISTEDE GULERØDDER

Tænd ovnen på 220°. Skræl og skær gulerødderne i halve eller kvarter på langs. Vend dem i olie, paprika, spidskommen og salt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 30 minutter, til de er gyldne.

QUINOA

Skyl quinoa i en sigte, og kog den i bouillon i ca. 15 minutter.

DUKKAH

DUKKAH: Rist nødderne let gyldne på en tør pande. Tilsæt sesamfrø, koriander, spidskommen og salt, og lad det riste, til krydderierne begynder at dufte. Hæld det hele i en foodprocessor, og kør, til det får konsistens som groft salt.

SERVERING

Bring vand i kog i en gryde; læg æggene i, og lad dem simre i 7 minutter, inden du hælder koldt vand over dem. Pil æggene, og vend dem i dukkah. Anret tallerkener med quinoa, labneh, ristede gulerødder, æg og dukkah. Halvér granatæblet, og pil kernerne ud. Drys med mynteblade og granatæblekerner.

Find flere opskrifter i samme kategori

Find hele denne uges madplan i Femina her

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Jeg har lige lavet din dukkah for er par dage siden og den er så lækker! Og en god idé at servere gulerødderne oven på quinoa.
    Har du prøvet dukkah oven på fx bagte bønner eller squash?

Skriv en kommentar