Salade niçoise med ristede kartofler

Salade niçoise med ristede kartofler

Den franske salat niçoise med tun er en skøn, klassisk måltidssalat. Her har jeg lavet salaten i en version, der smager godt hele året rundt, da kartoflerne ristes i ovnen, så de smager godt, hvad end du bruger nye kartofler eller halv-kedelige vinterkartofler.

Måltidssalat med tun og æg

Jeg bruger tunbøffer, der nærmest blot skal kysse panden, så de forbliver saftige og møre. Hvis man steger tun for meget, kan det nemlig hurtigt blive en tør oplevelse. Hvis du vil spare tid og penge, kan du droppe tunbøfferne og i stedet bruge god tun fra dåse. Det smager også herligt, omend gode bøffer fra fiskehandlen bare er en tand mere luksuslækkert.

Salade niçoise med ristede kartofler

 
Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 60 min

Ingredienser

 • ½ kg kartofler
 • olivenolie til stegning
 • salt
 • ½ kg frosne grønne bønner
 • 2 stk. romainesalat
 • 4 æg
 • 2 tunbøffer
 • smør til stegning
 • 1 glas sorte oliven
 • 1 glas kapersbær
 • 1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. persille, dild og basilikum

DRESSING

 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. hvidvinseddike
 • 1 tsk. honning
 • 1 tsk. dijonsennep
 • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i skiver på 1 cm, og vend dem med olie og salt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er flot gyldne. Fordel de frosne grønne bønner på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olivenolie og salt, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde i spidserne. Skyl og tør romainesalaten, skær den i brede bånd, og anret i et stort salatfad. Kog æggene i 7 minutter, og overhæld dem med koldt vand. Pil dem, og halvér dem. Dup tunbøfferne tørre, og krydr godt med salt. Smelt smørret på en pande ved høj varme, og steg tunbøfferne i ca. 2 minutter på hver side. Det er vigtigt, de ikke bliver helt gennemstegte. Skær dem i skiver.

DRESSING

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.

SERVERING

Fordel kartofler, grønne bønner, æg, tun, oliven og kapersbær over salatbladene. Dryp dressingen over, og drys med hakkede krydderurter.

Find flere opskrifter i samme kategori

Find hele denne uges madplan i Femina lige her

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Mmm, det ser lækkert ud og dejligt let ovenpå al den dejlige, men tunge julemad. Egentlig vil jeg mest bare ønske godt nytår og sige tak for en herlig blog OG sidst men ikke mindst stort tillykke med forside (!) og indlæg i Elle Mat&Vin, som efter min mening er det smukkeste og bedste madblad, der findes i verden. Sejt gået, mega-dygtige dig:-)

Skriv en kommentar