De populæreste opskrifter fra 2018

 

Populære opskrifter i 2018

Der er næste 400 opskrifter i bloggens arkiv. 400! I har altså en hel del at vælge mellem, når madplanen skal på plads, men i statistikkerne kan vi se, at man af jer vender tilbage til de samme opskrifter igen og igen.

Det er altid spændende for mig at se, om ny opskrifter bliver populær. Det er nemlig ikke altid til at gennemskue, hvilke nogle opskrifter der kommer til at hitte, og hvilke der går i glemmebogen.

Nedenfor har vi samlet de 10 populæreste opskrifter fra 2018. I er både vilde med søde (sunde) sager, vegetarretter, nem hverdagsmad og gæstevenlig simremad, og mange af opskrifterne er gengangere i mit eget køkken, så jeg forstår godt, hvorfor de befinder sig på listen 😉

Har I prøvet nogle af opskrifterne nedenfor? Eller er der en anden favorit fra bloggen, som I bliver ved med at vende tilbage til?

 

1 – Bagt havregrød med bær, banan & nøddetopping

Bagt havregrød smager vidunderligt sødt og syndigt, selvom det er ganske sundt og helt lovligt at spise til morgenmad. Det er herlig spise en langsom weekenddag, for det føles næsten, som fik man kage til morgenkaffen.

 

2 – Pulled chili con carne
Hvis du er vant til at tilberede chili con carne af hakket oksekød, siger jeg dig, du vil få lidt af en aha-oplevelse med denne opskrift. Det er uden tvivl den bedste chili con carne, jeg nogensinde har smagt, med langstidssimret, “pulled” oksebov og masser af smagsgivere såsom rødvin, chokolade og (naturligvis!) chili.

 

3 – Æggewraps med laks & avocado
En ultra nem og ganske sund hverdagsopskrift på æggewraps med laks og avocado. Wrapsene består udelukkende af æg og lidt salt, men de bliver dejligt fleksible og kan sagtens holde på fyldet uden at gå i stykker. Og så er de også virkelig gode til madpakken, så lav gerne en ekstra stor portion, og brug dem i dagene efter som et skæggere og mere proteinrigt alternativt til brød.

 

4 – Rösti med squash & halloumi

Rösti laves traditionelt med kartofler, men i denne opskrift bruger jeg squash sammen med revet halloumiost. Udover at give en god smag og mæthed, sørger måltidsosten for, konsistensen bliver helt perfekt – röstien bliver sprød og lækker uden på og saftig indeni. Röstierne er gode at servere, når man får gæster i hverdagene, fordi de er så hurtige at lave, men samtidig er det ret festligt, hvis man serverer en masse forskellige toppings til, så hver gæst kan pynte sin egen rösti med lige det, vedkommende har lyst til.

 

5 – Grøn risotto med spinat & ærter

Denne risotto er (som den smukke grønne farve så fint afslører) sprængfyldt med sunde sager. Farven skyldes spinat, der blendes og røres i gryden inden servering, og det giver både et imponerende udseende men også en fantastisk sommersmag sammen med de grønne ærter.

 

6 – Vegetarlasagne med quinoa

Jeg prøver at være påpasselig med at rose mine opskrifter for meget. Det er nok jyden i mig, for jeg vil jo nødigt give jer for høje forventninger eller sende alt for mange pæne ord i min egen retning. Men! Den her lasagne, ikke? Den er simpelthen genial. GENIAL. Den er super smagfuld, perfekt snasket, dejligt mættende, og så er den tilmed vegetarisk!

 

7 – Panang curry med kyllingekødboller

Panang curry er en virkelig velsmagende (og måske ikke helt så kendt?) thailandsk karryret. Det er uden tvivl min favorit, der snildt trumfer curries med grøn- eller rød karrypasta. En af min fars hofretter er panang curry med oksekødboller, kaffirlimeblade og en cremet kokos-peanutsauce, så jeg har spist denne ret mange gange i min barndom.

 

8 – Ristede blommer med sukkerfri granola

Stegte blommer er en fantastisk måde at tilføje ekstra luksus-smag til morgenmaden. Og så tager de kun cirka 5 minutter at lave, så det er lige før, det er hurtigere end at koge et æg. Blommerne steger jeg i smør med vanilje og kardemomme, og fordi jeg elsker blommernes syrlige-sødme, undlader jeg at tilsætte sukker. Det er derfor den perfekte sunde topping til en efterårs morgenskål med yoghurt og granola, der både kan nyde til hverdag eller som en tilføjelse til det hele store morgenbord på en en langsom lørdag.

 

9 – Sunde cookies med banan & havregryn

Sprøde cookies er altid et hit! Min opskrift indeholder havregryn og chokolade, og så er de sødet med banan og en smule honning. Det er perfekte som en sød og sund snack, der både mætter, nærer og forkæler. Mine sunde cookies kan bikses sammen i et snuptag, og ingredienslisten er dejlig kort. De fleste ingredienser har du sikkert allerede på lager, og ellers kan de snildt fåes i alle supermarkeder.

 

10 – Tahin-blondies med chokolade

Denne sunde kage har brownie-konsistens men er lys (og derfor en “blondie”) med smag af cremet tahin, karamel og store chokoladestykker. Så godt, siger jeg jer. Og så gør det jo kun godt bedre, at kagen kun har 5 ingredienser og kan røres sammen på nul-komma-fem.

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hvor er det sjovt, jeg har ikke prøvet en eneste af opskrifterne, og jeg bruger ellers tit opskrifter, du har lavet 🙂 Må give mig i kast med nogle af de her. Min favorit er opskriften på aubergineruller, men jeg elsker også dine salatopskrifter 🙂

 2. Vi har lavet din Burrito Bowl med den sorte bønnemos virkelig mange gange 👌🏻 og basisgryden med tre forskellige opskrifter er en ny favorit, som vi snart vil lave igen ☺️
  Tak for altid god inspiration til madplanerne ☺️

 3. Skægt, jeg har prøvet flere af de her lækre opskrifter 😊 Det kunne også være sjovt med en liste over de opskrifter, du er glad for, men som du synes er lidt oversete ift. statistikkerne. Nu hvor du har så mange gode opskrifter, kunne der være chance for at få øje på en, man havde glemt eller overset måske.

 4. Jeg har prøvet et par stykker😊
  Bagt havregrød, cookies, æggewraps og grøn risotto er favoritter herhjemme og bliver lavet i gennemsnit et par gange om mdr👌🏻

 5. Stærk liste! Jeg har prøvet mange af opskrifterne og har sjovt nok flere af dem på listen til næste uge, hehe.

 6. Iihh, på listen har jeg prøvet röstien og risottoen; begge to favoritter. Den der curry og lasagnen skal jeg bestemt have prøvet en af dagene! Af andre gode opskrifter er jeg glad for din aubergine tikka-masala, ingefær/kokos/blomkålssuppe, squashspaghettien med linseboller og tærten med kylling/chorizo/sød kartoffel. OG risottofadet med kylling og fennikel bliver nok det jeg serverer til mit studentergilde til sommer. Du er nok generelt en af mine yndlingsmadbloggere; vores smagsløg matcher ret godt 😉

 7. Hej
  Jeg har flere gange bagt tahin blondies med chokolade og mine børn er VILDE med den. Har desuden flere gange bagt banan cookies og den bagte havregrød, som også smager fantastisk. På denne uges madplan er bl.a. pulled chili con carne som jeg glæder mig til at afprøve. Jeg er generelt ret glad for dine opskrifter, og scroller ofte igennem dit opskriftsarkiv, når jeg mangler inspiration til næste uges madplan. Jeg nyder, når der kommer nye opskrifter fra dig (især når det er søde sager og aftensmadsopskrifter du kommer med)

 8. I vores hjem er vi så glade for din tacosuppe og burrito bowl! Det samme gælder en del opskrifter fra Grøntsagsglade – herunder efterårssalaten, den ultimative kartoffelsalat, BBQ bowl m.m.

Skriv en kommentar