Fyldte auberginer med quinoa, ricotta og romesco

Vegetariske fyldte auberginer

Fyldte auberginer med mættende quinoa, cremet ricotta og smagfuld romesco er det herligste vegetariske måltid. Auberginerne bages helt møre i ovnen, inden ‘kødet’ røres sammen med kogt quinoa for fylde, ricotta for konsistens og romesco for et spark smag af peberfrugter, chili, krydderier og ristede mandler. Dernæst ryger de fyldte auberginer tilbage i ovnen et øjeblik, så overfladen bliver gylden og sprød.

De fyldte auberginer kan snildt serveres som et let hovedmåltid med en frisk salat, men de er også gode som tilbehør eller som en del af en større buffet.

Romesco peberfrugtpesto

Romesco er en spansk dip eller pesto lavet af bagte peberfrugter, mandler, chili og en masse krydderier. Det er en helt vidunderlig, smagfuld pesto, der kan serveres til både kød og grønt, og så er det også fremragende i en sandwich eller til grøntsagsstænger som en lille snack.

Fyldte auberginer med quinoa, ricotta og romesco

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 35 min / tilberedning 50 min / i alt 1 t 25 min

Ingredienser

  • 4 auberginer
  • 1 dl quinoa
  • olivenolie
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 250 g ricotta

ROMESCO

  • 3 røde peberfrugter
  • 50 g mandler
  • ½ frisk rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. røget paprika
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 50 g mandler
  • frisk koriander
  • 100 g blandet grøn salat

Fremgangsmåde

Fyldte auberginer

Tænd ovnen på 200°. Skyl og halvér auberginerne, og skær på kryds og tværs i kødet med en skarp kniv uden at skære helt igennem skallen. Pensl overfladen med olie, og læg auberginerne i et ovnfad. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til auberginekødet er helt mørt, og afkøl let.

Romesco

Halvér peberfrugter, og fjern kernerne. Læg dem med skallen opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i den 200° varme ovn i 20 minutter, til skallen bliver sort. Afkøl, og fjern skallen. Rist mandlerne let gyldne i ovnen i 5-7 minutter (rist samtidig de 50 g mandler til servering). Rens chili, og fjern kernerne. Pil hvidløg. Blend peberfrugt, mandler, hvidløg, chili, paprika, olivenolie, citronsaft, citronskal, æblecidereddike, koriander, salt og peber sammen i en foodprocessor, til saucen er cremet.

Fyldte auberginer, fortsat:

Skyl quinoa i en sigte, og kog den i bouillon i ca. 15 minutter. Brug en ske til forsigtigt at skrabe kødet ud af aubergineskallerne (gem skallerne til senere). Bland auberginekødet med quinoa, ricotta og 1 dl romesco. Fyld det i aubergineskallerne, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til overfladen er let gylden og sprød.

Servering

Dryp romesco over de fyldte auberginer, drys med grofthakkede ristede mandler og koriander, og servér salat til.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar