Græske frikadeller, rødbedetzatziki & feta-kartofler

Græske frikadeller med feta

Diss små frikadeller får masser af smag fra græske krydderier, og så bliver de ekstra lækre og saftige, når der røres feta i farsen. Jeg steger frikadellerne i ovnen, for at gøre opskriften ekstra nem og hverdagsvenlig, men foretrækker du at gøre det på en pande, fungerer det også fremragende. Farsen er også god, når den formes som bøffer, der kan bruges i en græsk burger.

Tzatziki med rødbede

I denne skrigende pink tzatziki bruger jeg revet rødbede fremfor agurk, som vi kender den klassiske græske dip. Det giver en herlig smag, og så er farven jo slet ikke til at stå for.

Feta-kartofler

Ovnkartofler er altid et hit, men for at gøre dem en tand mere spændende, smuldrer jeg feta over, der får lov til at riste med i ovnen. Det får fetaen til at karamellisere let, og gør kartoflerne helt uimodståelige.

Græske frikadeller, rødbedetzatziki & feta-kartofler

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 35 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 20 min

Ingredienser

GRÆSKE FRIKADELLER

  • 500 g hakket oksekød
  • 50 g feta
  • 1½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld frisk mynte

RØDBEDE-TZATZIKI

  • 300 g rødbeder
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt 10 %
  • ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

FETA-KARTOFLER

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 100 g feta
  • 50 g rucola

Fremgangsmåde

FRIKADELLER

Læg oksekødet i en skål, og tilsæt groft smuldret feta, salt, peber og oregano. Pil og pres hvidløg. Skyl og hak persille og mynte. Rør hvidløg og krydderurter i farsen, og rør den godt sammen. Stil på køl i mindst 30 minutter.

RØDBEDE-TZATZKI

Skræl rødbederne, og riv dem groft; lad dem dryppe af i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Vend revet rødbede i yoghurten, og stil blandingen på køl.

FETA-KARTOFLER

Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Vend med olivenolie, oregano og salt på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kartoflerne i 30 minutter. Tag bagepladen ud, og smuldr fetaosten over kartoflerne. Sæt pladen i ovnen i yderligere 10 minutter, til fetaosten er gylden. Skyl og tør rucola, og læg det på et fad. Anret kartoflerne ovenpå.

FRIKADELLER, FORTSAT:

Tril små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 10-15 minutter, til de er gennemstegte. Servér med feta-kartofler og rødbede-tzatziki.

Find flere opskrifter i samme kategori

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar