Mexi-bowl med quick pulled beef & avocado-ris

Mexicansk skål med pulled beef

Mexi-bowl med quick pulled beef & avocado-ris er det lækreste mexicanske festmåltid! Skålene fyldes med mørt, smagfuldt og saftigt oksekød, grønne ris med avocado, mættende sorte bønner og frisk salat og toppes med cremefraiche og koriander (hvis man ligesom jeg er fan af krydderurter, der jo virkelig skiller vandene). Det er fremragende gæstemad – og hvis du vil køre det mexicanske tema helt ud, kan du jo servere margarita eller mojito til 😉

Hurtig pulled beef

Med oksemørbrad tager det ingen tid at lave pulled beef. Indrømmet: Det er ikke den billigste udskæring, men hvis man ikke har tid til at vente time efter time på at kødet bliver mørt, er det et fremragende (og virkelig, virkelig luksus-lækkert!) alternativ til oksebov.

Mørbraden er fyldt med saft og kraft, og når kødet vendes i mexicanske krydderier og simre i en hjemmelavet BBQ-sauce, får man en udgive af pulled beef, der ikke bare er hurtig at bikse sammen, men hvor smagen slet ikke kan sammenlignes med, hvad man får serveret på mexicanske takeaway-steder.

Grønne ris med avocado

De grønne ris får deres farve fra avocado og koriander. Det virker måske lidt skørt at vende ris i avocadomos, men stol på mig: Det smager fantastisk, ser dekorativt ud, og risene bevarer stadig deres konsistens uden at blive forklistrede.

Mexi-bowl med quick pulled beef & avocado-ris

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 45 min / tilberedning 1 t / i alt 1 t 45 min

Ingredienser

QUICK PULLED BEEF

  • 600 g oksemørbrad
  • 2 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • smør til stegning
  • 6 dl oksebouillon
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. æblecidereddike

AVOCADO-RIS

  • 3 dl brune ris
  • 2 modne avocadoer
  • 1 stort bundt koriander
  • 2 fed hvidløg
  • saft af 1 limefrugt
  • salt og friskkværnet peber

FYLD

  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 icebergsalat
  • cremefraiche 18 %
  • frisk koriander
  • 1 limefrugt

Fremgangsmåde

QUICK PULLED BEEF

Puds oksemørbraden fri for sener, og del den evt. i 2, så den passer ned i din gryde. Gnub kødet grundigt med røget paprika, hvidløgspulver, spidskommen, stødt koriander, cayennepeber, salt og peber. Brun mørbraden i smør i gryden. Hæld bouillon ved, og bring det i kog. Lad kødet simre i gryden i 1 time under låg.

AVOCADO-RIS

Kog ris efter anvisningen på pakken. Halvér avocadoer, fjern stenen, og skrab kødet over i en skål. Mos finthakket koriander og presset hvidløg sammen med avocadokødet. Bland de kogte ris i, og smag til med friskpresset limesaft, salt og peber.

PULLED BEEF, FORTSAT

Læg mørbraden på et skærebræt. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler. Smag saucen i gryden til med ahornsirup, æblecidereddike, salt og peber, og læg kødet tilbage i gryden. Lad det simre i 10 minutter.

FYLD

Skyl og afdryp sorte bønner i en sigte. Snit iceberg i tynde strimler. Fyld portionsskåle med avocado-ris, pulled beef, sorte bønner og iceberg, og top med cremefraiche, koriander og limefrugt skåret i både.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar