Ristaffel alt-i-et-fad med kylling

Nem ristaffel med kylling

Ristaffel med kylling og karry er en rigtig retro klassiker, som mange nok kan huske fra deres barndom. Til måltidet blev ris serveret med en cremet karrysauce med kylling og en masse skåle med alverdens toppings. Det ser dekorativt ud, og så er det altid ekstra festligt, når alle kan ‘pynte’ sin egen tallerken og hapse, hvad de bedst kan lide.

Alt-i-et-fad med kylling, grøntsager og ris

I min opskrift på en nem ristaffel, har jeg lavet en moderne version, hvor jeg tilbereder alt i ét fad. Kylling, grøntsager, ris og karrysauce samles i fadet, og så skal man ellers ikke løfte en finger, indtil retten kommer ud af ovnen. Eller jo – man kan selvfølgelig anrette toppingen, der her består af bananer, rosiner, mangochutney, persille og ristede kokosflager. Du kan også servere peanuts, små æbletern, forårsløg og flere grøntsager til, hvis du synes.

Ristaffel alt-i-et-fad med kylling

 
Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 15 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t

Ingredienser

RISTAFFEL

  • 1 hel kylling, gerne parteret
  • 500 g søde kartofler
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 spsk. karrypulver
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl ris
  • ½ l hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk

TOPPING

  • 2 bananer
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl ristede kokosflager
  • 1 dl mangochutney

Fremgangsmåde

RISTAFFEL

Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingen i 6-8 stykker, hvis den ikke allerede er parteret. Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Skræl søde kartofler, og skær dem i små tern. Vend løg, hvidløg og søde kartofler sammen med olie, karry, salt og peber, og fordel det i et stort ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til løgene begynder at blive gyldne. Tag fadet ud af ovnen, drys risene over, og hæld bouillon og kokosmælk i fadet. Rør rundt. Drys salt og peber over kyllingestykkerne, og læg dem øverst i fadet. Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til kyllingestykkerne er gennemstegte og risene møre.

TOPPING

Skræl bananer, og skær dem i skiver. Skyl og hak persille. Anret bananer, persille, rosiner, kokosflager og mangochutney i små skåle, og sæt dem på bordet sammen med ristaffel-fadet.

Find flere opskrifter i samme kategori

Prøv flere nemme alt-i-ret-fad opskrifter

Alt-i-et kyllingefad med polenta og tomater

Risottofad med kylling og fennikel

Æggekage med chorizo og græskar

Kyllingefad med fennikelsalat

Kulmule med salvie og ristet blomkål

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar